Има вероятност хората, които са купили акции от дружеството Исторически

...
Има вероятност хората, които са купили акции от дружеството Исторически
Коментари Харесай

КФН се съмнява в измама за Исторически парк, даде случая на прокуратурата

Има възможност хората, които са купили акции от сдружението " Исторически парк " АД, да са били заблудени, че парите, които дават, отиват в сдружението за реализация на самия план " Исторически парк ". Това споделя Комисията по финансов контрол (КФН), откакто направи инспекция.
Според КФН е допустимо парите в действителност да отиват непосредствено по сметки на акционерите, които трансферират акции.
" За определяне или отменяне на това съмнение, с мое решение, резултатите от инспекцията на всички обстоятелства и условия, свързани с правните отношения, зараждащи сред сдружението и неговите акционери, са изпратени за запознаване и преценка за следващи дейности от страна на Прокуратурата на Република България ", споделя ръководителят на КФН Бойко Атанасов.
КФН прецизира, че прехвърлянето на акции не става през борсова платформа т.е. обществено и по тази причина не може да направи спомагателна инспекция, защото приказваме за частноправни субекти. Именно поради това казусът е препратен към прокуратурата.
Припомняме, че незабавно след формалното отваряне на парка, той беше затворен (на 23 юни) - тъй като не беше подготвен. Беше оповестено, че паркът ще проработи към 15 юли. От тогава на формалната страница във Фейсбук на парка има единствено два поста, като в последния, оповестен през днешния ден, написа следното: " Започнахме строителството на тази прелестна българска къща. След няколко месеца ще може да посетите “Исторически парк ” и да изкарате няколко спиращи дъха дни в този хубав дом. Ще бъдете участници в живота, а не фенове ".

Припомняме, че лицето на плана е Ивелин Михайлов. След като се появиха подозрения в " Капитал " за плана му, той блесна с изразителност в прочут жанр за някои медии в България.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР