Има вариант големите ученици да се върнат в училище след12

...
Има вариант големите ученици да се върнат в училище след12
Коментари Харесай

Гимназистите може да се връщат в училище на смени


Има вид огромните възпитаници да се върнат в учебно заведение след12 ноември, само че да се редуват по седмици – така наречен „ разредено наличие “. Това изясни пред Българска национална телевизия просветителният министър Красимир Вълчев в ефира на Българска национална телевизия. Все още нищо не е решено дефинитивно, само че от МОН упорстват за разновидността, в който отдалечено учат единствено учебните заведения, където има доста инфектирани. За най-малките към момента разновидността е да са в учебно заведение.

Най-късно при започване на идната седмица ще се вземе дефинитивно решение, сподели Вълчев.

Няма да има централизирано решение, ще се съобразим със стойностите по места. Всяко учебно заведение има прагови стойности за прекосяване онлайн - 20% от учениците с грипоподобни признаци. Целта ни е оптимално наличие, акцентира още един път просветният министър.

На 25 учебни заведения съм разрешил образование в електронна среда. Продължават дейностите да се взимат локално, в идващите дни с министъра на опазването на здравето ще дадем инструкции към учебните заведения. И сега получавам оферти за прекосяване към онлайн образование на прогимназиален стадий, добави Вълчев.

Детските градини ще продължат да работят, те са последни в логаритъма на затваряне на просветителните институции, сподели Вълчев.

Близо 650 са инфектираните преподаватели в учебните заведения и детските градини. Има нараснал дял на учителите, които са подали молба за отпуск. Има проблем със заместването на учителите, добави министърът на образованието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР