Има трима човека, които не бива да се пренебрегват. По

...
Има трима човека, които не бива да се пренебрегват. По
Коментари Харесай

Хората-символи, които никога не трябва да се пренебрегват

 Има трима индивида, които не трябва да се подценяват. По принцип никого не би трябвало. Но тези тримата са особени.

Дори човек да е достигнал върха на славата и благосъстоянието, той би трябвало да почита тези хора и постоянно да ги слага до себе си на масата. В противоположен случай ще загуби позицията си.

Ето кои са те:

*Спасител. Този, който ни е спасявал в сложни времена. Не е наложително ни е извадил от пожар или да ни е прикрил с гърдите си от патрони. Той просто ни е пазил. Споделял е с нас последния си самун. Разрешил е сложна обстановка. Той ни е избавил от проблем, с който сами не сме могли да се оправим. Помогнал ни е да получим нещо значимо и ценно; работа да вземем за пример. Той ни е дал пари, които са били за нас извънредно нужни. Спасението от време на време е всекидневие, не е доста героично и видимо. Но го има.

* Учител. Не е наложително да е възпитател или образован академични преподавател. А този, който ни е научил на най-важното и най-ценното. Той ни е дал потребни познания, с помощта на които сме постигнали доста. Споделил е опита си. Той е споделял с нас по какъв начин мисли или постъпва и тези уроци са били изключително потребни за нас. Успехът и просперитетът ни са зависели от него.

* Приятел. Някой, който е бил до нас в сложни времена. На който човек можеше да опише всичко и да се оплаче, без да се опасява, че ще бъде предаден или отритнат. Някой, който е разбирал, слушал, подкрепял и е бил на наша страна, без значение какво се случва. С който ни е било добре и безвредно в неприятни времена.

Това са тримата индивида, които не трябва да се подценяват. Не можете да говорите надменно и с насмешка с тях. Не можете да ги настанявате в далечния завършек на масата на празник и да се отнасяте с тях като че ли са елементарни хора, тъй като те Не са елементарни …

Не можете да ги поздравите неенергично и да отминете към почетните посетители, значимите персони. Защото в този момент, нали, имате друг живот. Всичко е друго. И наподобява, че цялото минало е забравено и потънало в мъгла …

Тези тримата са нашето минало. Нашите опори. Нашият живот, построен от тях. А този, който ги подценява, губи всичко. Губи своята лична витална сила.

Защото всеки един от тримата е източник, който ни зарежда с сила за сегашното и бъдещето …

Анна Кирянова


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР