Има такива моменти, в които спокойното дете изведнъж изпада в

...
Има такива моменти, в които спокойното дете изведнъж изпада в
Коментари Харесай

Сами сте си виновни: Грешките на майките, които предизвикват истерии у детето

Има такива моменти, в които спокойното дете внезапно изпада в нервност. Може би е смутено или е изтощено. Но постоянно, майка му, без да осъзнава, налива „ масло в огъня “.

Ето 4 постоянно срещани неточности, които водят до неприемливото държание на детето.

Опитвате си да разсъждавате

Когато детето яростно избухва, евентуално се пробвате да го вразумите. Разбира се, като възрастен е елементарно да се разбере, че обстановката не изисква толкоз мощна реакция. Важно е обаче да знаете, че дребното дете не може да разсъждава по време на нервностите, тъй като изпитва мощни страсти. Вместо да се пробвате да му обясните нещо, го помолете или да поеме надълбоко въздух и да издиша няколко пъти, или да направи нещо успокояващо като пеене.

Изпускате си нервите си

Изглежда невероятно да останете спокойни, до момента в който детето плаче и крещи, само че това е единственият метод. Ако и вие викнете, единствено ще влошите обстановката. Важно да запомните, че детето употребява тези тактики, с цел да реализира своята цел и е изцяло наясно с това. Като му се скарате, вие потвърждавате, че нервността, която разиграва, е сигурен метод да притегли вниманието ви в бъдеще.

Отстъпвате от позициите си

Когато отстъпите и се поддадете на настояванията на детето си, откакто то е избухнало и е разиграло нервност, му давате явен сигнал, че в случай че плаче задоволително мощно, мама ще му даде каквото изиска.
Дори в случай че има моменти, в които ви се желае да се откажете от дългоочакваното безмълвие, не го правете. В противоположен случай това държание ще се повтаря още веднъж и още веднъж.

Подкупвате детето

Някои обстановки могат да ви слагат в неловко състояние – да вземем за пример то плаче истерично на улицата измежду огромна навалица от хора. Отчаянието може да ви принуди да го подкупите с дребен подарък, с цел да поемете контрола над обстановката. Но това не е добра концепция. Резултатът: детето ще реши, че нервностите са методът да получава дарове или мечтани лакомства в бъдеще. Съответно това държание ще се повтаря по-често.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР