Има такива хора, от които щастието просто блика като фонтан.

...
Има такива хора, от които щастието просто блика като фонтан.
Коментари Харесай

Киномания: Джулиан Мур, родена да бъде щастлива

Има такива хора, от които щастието просто блика като шадраван. И те не са обезателно млади „ инфлуенсъри “ с чанти Prada, снимани в парка Тюйлери, а могат да са просто една вуйна на междинна възраст, която на никого не завижда, никого не съди и се радва на непознатото благополучие като на свое. И по този начин нейното благополучие се умножава доста пъти.

Това тъкмо е Джулиан Мур като Глория Бел в едноименния филм. Стига да използван малко въображение и да си представим Джулиан като „ една вуйна на междинна възраст “. Тя, в полза на истината, е положила нужните старания – гримирана е по този начин, че да наподобява негримирана, прелестната й алена коса е боядисана в по-масовото русо и се облича с блузки на цветя като чиновничка в застрахователно сдружение, каквато е в действителност във кино лентата.

Погледнато в профил, е противоречиво дали чашата на Глория Бел е на половина цялостна или празна.

Тя е непокътната жена на междинна възраст, разведена, обезпечена материално, с две огромни деца, с които има положителни връзки. Вечер от време на време върви на танци, тъй като обича да танцува и е задоволително открита към света, че да не подминава забавните срещи, когато се случат такива.

От друга страна, Глория живее сама, няма близки приятелки, а децата й към този момент нямат потребност от нея, работата й е безинтересна, а инцидентните срещи в множеството случаи са по-скоро разочароващи.

На този декор Глория, постоянно с прическа и необятна усмивка, върви през света щастлива. Тя пее на глас в колата, раздава похвали наляво и надясно – да вземем за пример на новата жена на някогашния си брачен партньор, танцува като че ли е сама на дансинга и демонстрира без срам тялото си.

Джулиан Мур е изпълнителен продуцент на кино лентата и решението да се съблече на тази възраст, сигурно не е инцидентно.

Един ден Глория се среща с Артър – приветлив и благ мъж, който се доближава до нея с въпроса „ Винаги ли си толкоз щастлива? “. В ролята на Артър е Джон Туртуро – един от най-симпатичните и благи артисти на Холивуд. Артър е разведен, състоятелен и трагичен. Бившата му жена и двете му огромни дъщери напълно зависят от него финансово и прочувствено и той би трябвало да освободи в живота си място за Глория и за щастието. Това, както ще забележим, е доста сложна задача.

В този превъзходен и ужасно зареждащ женски филм от самото начало звучи известна ретро музика, която Глория толкоз обича и най-после, несъмнено, приключва с песента „ Gloria “ на Лаура Бренегън от 1982 година. А в този момент, девойки, си я пуснете и запейте Глория на глас, щастливи!



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР