„Има такъв народ” смело върви към „Няма такава гавра”! Предложеният

...
„Има такъв народ” смело върви към „Няма такава гавра”! Предложеният
Коментари Харесай

Врачански потайности: Земеделският министър на Слави е братовчед на Миро Мършата

„ Има подобен народ” самоуверено върви към „ Няма такава гавра”! Предложеният от Слави Трифонов за аграрни министър Пламен Абровски се оказа кадър, подготвен за прокуратурата, разкри извънредно пред Narod.bg източник от средите на Има Такъв Народ.
Великият „ експерт по земеделско право в Европейският съюз” Пламен Абровски е родом от Враца, където прекарва детските си години и приключва междинното си обучение. И към сегашния миг родителите и брат му живеят там.
Най- значимият факт за Абровски е, че е братовчед на скандално известния някогашен министър на земеделието – Мирослав Найденов, прочут повече като Миро Мършата. Двамата са освен родственици, само че са и съседи в родното село на Найденов – Челопек. Сега Абровски се явява като нов облик, фасада и сламен човек на схемите на Мършата в земеделието
Всъщност, новият „ експерт-политик “ на Има Такъв Народ колкото да приключва право през 2004 година в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград.
Същият този университет, който е ставал обект на многочислени насмешки в предаванията на малкия екран на Слави ТВ 7/8, поради съмнителното качество на образованието, купените дипломи, манекенките с диплома, без да се появят на изпити и несъмнено един от най-видните студенти приключил правния факултет на ЮЗУ – Делян Пеевски и в този момент докторантите Иван Гешев и водачът в СИК и някогашен Министерство на вътрешните работи министър Младен Маринов.
Но очевидно и при ИТН кадровата пейка е къса и се прибягва до учили-недоучилите фрагменти на ЮЗУ. Как по този начин се получава, че корифеят по „ земеделско “ право (такава специализация няма, схваща се) не е приключил даже Софийския университет, а тъкмо Югозападния. Отговорът е доста елементарен – тъй като не може да влезе в Софийския с багажа в главица. Няма Харвард, няма Станфорд, има единствено Югозападна бръшлянова лига в БГ!
Звездата на Абровски в земеделието изгрява през 2009 година, когато ГЕРБ идват на власт и Мирослав Найденов става министър на земеделието в първия кабинет на мутрата Бойко Борисов. Тогава братовчед му Мършата го извлича от Враца без никакъв стаж и го прави първо собствен консултант в политическия кабинет в Министерство на земеделието и храните. Какво поучава министъра, никой не знае, само че след 4 месеца на акомодация да се научи по какъв начин се написа в Министерство на земеделието и храните, към този момент го изпращат в Брюксел.
Така от 2010 до 2015 година, по време на ръководството ГЕРБ – кабинетите Борисов 1 и 2 и още по времето, когато министър на земеделието е Мирослав Найденов, Абровски е набутан като Втори секретар по земеделие в Постоянното посланичество на Република България в Брюксел.
Основната му активност, с изключение на да прави кафе, е и като на пощенска кутия – да препраща документи от Главна дирекция „ Земеделие “ до гербаджийската власт в България и, несъмнено, да филтрира притеснителните неща като прекъсване на пари и финансови корекции по Програмата за развиване на селските региони, които да бъдат ловко прикрити и заметени под килима и надалеч от погледа на публицистите.
Но той има в действителност една доста по-важна и неофициална задача предоставена му персонално от Найденов: в Брюксел Пламен Абровски е подложен да населява една и съща канцелария със Светослав Симеонов – скандално известният някогашен зам. и шеф на Държавен фонд „ Земеделие “, който в последно време нашумя още веднъж около историята с подкупи и закани от Бойко Борисов и Найденов, изнесена от Бойко Рашков.
Точно Симеонов е заплашваният върховен чиновник, дето са щели да го мелят на месо, в случай че проговори, и той е този с подкупа за 200 000 лева, препоръчан от Мирослав Найденов.
Та с цел да го скрият от следствията на прокуратурата в България, Борисов и Найденов го пращат и него далеко, командирован в Брюксел, от кърджалийската дирекция на ДФЗ, а за негов надзорник са определили Абровски, като доверено лице на Миро- Мършата. Неговата съществена задача там е да управлява и слухти какво приказва и прави Симеонов и да не би с нещо да злепостави или дискредитира братовчеда му Миро Мършата.
Така Пламен Абровски съумява да предизвести братовчед си в точния момент, че Симеонов е викан да се върне за разпити в България и до момента в който от разследване и прокуратура го чакат на терминала, той в това време е изведен през ВИП-а на летището, нещо, което няма по какъв начин да стане без височайшето снизхождение на Бойко Борисов.
Така че са изключително странни напъните на Бойко Рашков да привиква този и оня, а тъкмо Абровски, който може да хвърли доста светлина върху събитията от това време и е бил 3,5 години дружно със Симеонов, да не е поканен да даде своите сведения от първо лице…
След като му свършва мандатът в Брюксел, повече не му го и възобновяват, тъй като е тотално ненужен, защото и Светослав Симеонов също е отзован и Абровски към този момент няма кого да надзирава там.
Като го приземяват в Министерство на земеделието и храните през 2015 година, за 8 месеца става шеф на отдел „ Европейско законодателство “ в един изцяло фиктивен отдел. И тъй като гуруто му Миро Мършата от дълго време не е на позиция в министерството, Десислава Танева го разкарва бързичко.
Отново Мирослав Найденов го урежда при своите приятели в Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Там преседява 6 месеца като юрист и още веднъж е разкаран.
След това е транслиран в Министерството на околната среда и водите към този момент по Движение за права и свободи линия като специалист по еврофондове за 10 месеца.
Както виждате на всички места го изтрайват едвам за по няколко месеца, едвам открият тоталната му безполезност и го изхвърлят по-живо, по-здраво.
И най-сетне през 2017 година Найденов за следващ път му оказва помощ и той дебаркира за малко по-дълго време – три години и половина при Светлана Боянова в „ Института за агростратегии и нововъведения “.
За читателите на Narod.bg би трябвало да се внесе конкретизиране – „ Институтът “ не е никаква солидна организация, това са гръмките грантаджийски наименования на елементарна консултантска компания за приплъзване на пари.
Тази компания е доста интензивно рекламирана, само че успеваемостта и е съвсем нулева.
А директорката там е Светлана Боянова, скандално известната заместника на Мирослав Найденов, заместител министър на земеделието с сектор ПРСР или известна още като ДЮНИГЕЙТ. Тя беше тази, която беше подписала заменките за дюните по морето с гори като по време на абсурда се оправдаваше най – безочливо, че имала доста за сключване и не четяла какво и дава Найденов.
Та в тази чудна компания на „ Дюнигейт “ – Светлана Боянова, новият политик Абровски се изявява като конферансие на вечеринки и изложби на своя другар Румен Порожанов
След като компанията на Светлана Боянова на процедура банкрутира, през 2020 год. Абровски се реалокира при своя Българска социалистическа партия другар в далаверите и сегашен зам. -министър на земеделието Явор Гечев. Разбира се, там му е избрана следващата синекурна служба – основен секретар на Националния съюз на земеделските кооперации в България в администрация състояща се от 5 индивида. С две думи „ на нищото половината “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР