“Има такъв народ“ рискува много със своя проект за кабинет,

...
“Има такъв народ“ рискува много със своя проект за кабинет,
Коментари Харесай

Живко Георгиев: Новото правителство ще с кратък живот


“Има подобен народ “ рискува доста със своя план за кабинет, доста повече от всички останали, които биха го подкрепили. При неуспех на този кабинет партията рискува да изчезне “, разяснява за БГНЕС социологът Живко Георгиев. Според него обаче Има Такъв Народ ще откри решение и ще обезпечи поддръжка за кабинета.

Все отново ще се стигне до решение, първоначално сред партиите на митинг, счита той, само че позволява поддръжка и от Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи.

“Всички стартират да си дават сметка, включително и новите партии, какъв брой доста рискуват, в случай че не намерят правилно решение. Вярвам, че такова ще бъде открито. То няма да е продължително, вероятно ще има държавно управление с много стеснен мандат “, предвижда Георгиев. „ Парламентът ще гласоподава значимите неща, ще привиква на парламентарен надзор всеки един министър. Това ще е един от първите случаи, когато Народното събрание действително ще диктува параметрите на държание на изпълнителната власт, а не противоположното “, добави още социологът.

Според него е добър знак, че е почнал някакъв разговор сред парламентарните обединения, която няма по какъв начин да протича идеално безпрепятствено в страна като България.

“Може би напълно съгласие се е постигало на подмолните сделки, каквито сме имало задоволително в близката ни история. Когато имаме обществено договаряне, пред очите на гласоподавателите, настъпват такива обстановки “, уточни още анализаторът.

Според него „ ИТН “ са се „ опарили “ от първото предложение за кабинет, който предвиждаше министър председател да бъде някогашният министър по времето на Национална движение „Симеон Втори" Николай Василев.

“Видяха, че не завоюваха нищо от всичко това “, сподели Георгиев.

Той отдава първичното решение на Има Такъв Народ на неумелост, защото неотдавна взе участие в политическия живот. “Там царува една импровизация, за някои радостна, за някои не толкоз “, счита Живко Георгиев.

Социологът добави още, че е в полза на „ ИТН “ да предложи работещо държавно управление, в което да има хора с положителни качества, с цел да може да обогати кадровата си банка, а оттова и да направи крачка към по-устойчив политически план.

Ако новото държавно управление стартира да не устройва някои от подкрепящите го основни играчи, предизвести социологът, то ще отиде в небитието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР