„Има такъв народ“ приема програмата, изработена от ПП, БСП и

...
„Има такъв народ“ приема програмата, изработена от ПП, БСП и
Коментари Харесай

След разговорите с БСП: ИТН прие програмата за кабинет, ще обмислят кандидатурата на Рашков за КПКОНПИ


„ ИТН “ приема програмата, направена от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България, като база за сформиране на държавно управление. Предложени са промени в Закона за персоналната помощ, преносимата здравна помощ и Закона за радиото и малкия екран.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата с Има Такъв Народ, допълвайки, че през днешния ден са по-обнадеждени.

Тя добави, че от Има Такъв Народ ще одобряват измененията в КПКОНПИ, само че са поискали време, с цел да обмислят дали да поддържат Бойко Рашков за ръководител на Антикорупционната комисия.

От „ ИТН “ дефинираха диалога за градивен. Партията ще внесе свои оферти сред първо и второ четене, касаещи КПКОНПИ.

По време на брифинг Ива Митева уточни, че нямат съответни възражения против Бойко Рашков, само че не е добре да се слагат имена преди да е почнала процедурата и да са избрани разпоредбите.

На втория стадий от договарянията Българска социалистическа партия ще се разиска с другите три обединения конструкция и състав на бъдещо държавно управление.

„ Нашата сложна задача като мандатоносител е да са опитаме да намерим общото единодушие. Първите стъпки са положителни по програмата. Ако се стигне до различие по персоналния състав, ще търсим диалози, ще даваме причини, ще убеждаваме. Ако не успеем, отиваме на избори “, уточни Корнелия Нинова.

Дали от „ ИТН “ ще поддържат състав на държавно управление с Асен Василев и Кирил Петков, Тошко Йорданов разяснява: " Има имена, които са допустими, има имена, които няма да са допустими “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР