Има такъв народ няма да подкрепи кабинет с третия мандат,

...
Има такъв народ няма да подкрепи кабинет с третия мандат,
Коментари Харесай

ИТН няма да участва и в преговори за кабинет с третия мандат

" ИТН " няма да поддържа кабинет с третия мандат, даже няма желание да взе участие в договаряния с останалите партии и удостоверява, че е " в съпротива ". Това стана ясно от думите на председателя на правната комисия в Народното събрание и народен представител от Има Такъв Народ Андрей Михайлов пред БНР.

В петък (20 август) ГЕРБ показа всекидневен състав на кабинет и върна на президента втория изследователски мандат. Това значи, че в границите на 7 дни президентът би трябвало да връчи третия мандат на политическа мощ по негов избор. Ако и тя не успее да сформира кабинет, Радев ще разпусне 46-ия парламент и ще насрочи нови парламентарни избори. Това е и най-вероятният сюжет, защото политическите сили, които могат да получат третия мандат - Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Изправи се, ние идваме " няма по какъв начин да съберат болшинство от 121 гласа в Народното събрание без " ИТН ", след като не желаят поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

От думите на Андрей Михайлов се основава усещането, че " ИТН " са останали недоволни от състоялото се преди дни чуване на основния прокурор Иван Гешев в правната комисия към Народното събрание. 

" Не смейте да ме викате повече в Комисията по конституционни и правни въпроси! Основанието, на което ме извикахте, съобщи господин основният прокурор, ще бъде атакувано в Конституционния съд, по този начин щото вие да не можете да ме викате повече на подобен вид чувания в Народното събрание...Това, което ни сподели Гешев, е безспорната самодостатъчност на прокуратурата... Това крие риск да се трансформира в самостойна и безконтролна ", разяснява Михайлов.

Депутатът съобщи, че поражда и въпрос защо ни е подобен основен прокурор, който е единствено административен началник и не може да каже нищо на народните представители. 

Михайлов уточни, че тази наредба, която в този момент Гешев ще нападна в Конституционен съд, е била препоръчана от предходния обвинител номер едно Сотир Цацаров през 2017-а година: " И дори има категорично предложение от Цацаров - това разискване на да прави точно в правната комисия ".

Председателят на Комисията по конституционни и правни въпроси разяснява тематиката с полицейското принуждение над протестиращи през лятото на 2020-а година, като съобщи: " За да извършиш подобен акт на принуждение и брутална свирепост, би трябвало да се чувстваш безнаказан и това да идва от горната страна. По това време - през предишното лято - те се усещаха безнаказани, тъй като усещаха гърба на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи по това време ".

По думите на Михайлов сигналът за безотговорност и за липса на правдивост е пристигнал освен от Министерство на вътрешните работи, само че и от прокуратурата. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР