Има такъв народ не одобрява за министър в бъдещо коалиционно

...
Има такъв народ не одобрява за министър в бъдещо коалиционно
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Не одобряваме Кирил Петков за министър

" ИТН " не утвърждава за министър в бъдещо съдружно държавно управление поради подправената декларация за поданството му. Това се разбра от думите на зам.-председателя на партията в изявление за Би Ти Ви.

" Там има директна неистина и подписана декларация с погрешно наличие, без значение какви са му били претекстовете. Има едни морални императиви, които не би трябвало да се нарушават, лъжата е осъзнато решение, знаете решението на Конституционен съд. Надявам се това да не е спънка пред съставянето на държавно управление и да има разсъдък от всички страни. Но не би било добре да бъде предлаган. Говоря от свое име, а като се стигне до диалози, ще се вършат всевъзможни взаимни отстъпки. Етичният принцип обаче не би трябвало да се прескача. Там има директна неистина и подписана декларация с погрешно наличие, без значение какви са му били претекстовете. Има едни морални императиви, които не би трябвало да се нарушават ", съобщи Йорданов.
 Тошко Йорданов: Логично е Продължаваме промяната да са наш сътрудник Тошко Йорданов: Логично е " Продължаваме промяната " да са наш сътрудник
„ По време на предизборната акция всички партии сме съперници, само че е разумно след изборите с една огромна част от тях да станем...

По въпроса какви би трябвало да са министрите, той разгласи, че би трябвало да са специалисти и даде за образец Ива Митева и Иван Хиновски, които са специалисти надлежно в юридическата и енергийната област и са подобаващи за постове. В изявлението си Тошко Йорданов разгласи, че Има Такъв Народ в идващия парламент ще бъдат по-смирени и оптимално обществени.

Относно броенето на разписки от машинния избор, Йорданов съобщи: „ Тези разписки са за надзор, да се наблюдава дали броя гласове на съответните партии излиза като численост и от разписките. Това е разновидността да се разбере дали има зловредна интервенция, това нямаше да повлияе на изборите. Според него, с цел да няма подозрение би трябвало ЦИК да дефинират даден брой секции, в които контролно да се преброят разписките с резултата от машините. Според него изборът би трябвало да бъде на инцидентен принцип. Той беше безапелационен, че Има Такъв Народ не са говорили с членовете си в ЦИК какво решение да вземат по отношение на проблема. Йорданов заключи, че машинният избор е по-честен от хартиените бюлетини.

Зеленият документ е практична концепция, само че поднесена по неблаговиден метод, съобщи още зам.-председателят на „ ИТН “. По думите му методът през последните месеци към пандемията не е бил верен. Йорданов уточни, че би трябвало да има по една Коронавирус болница във всеки град, където да се насочват инфектираните с коронавирусна зараза, а не както сега – по малко кревати във всяко лечебно заведение.

„ Зеленият документ беше фиктивен за пътешестване сред страните, доста страни го вкараха за достъп до публични места. Там обаче процентът на имунизираното население е към 80, в България съотношението е противоположното. Как бизнесът ще се устоя от 20% имунизирани? “, попита Йорданов и предложи, че съществуването на антитела също би трябвало да бъде въведено като алтернатива за издаване на документа.
 Тошко Йорданов: Както за плагиатство, по този начин и за погрешни заявления би трябвало да има санкции Тошко Йорданов: Както за плагиатство, по този начин и за погрешни заявления би трябвало да има санкции
Интересен ход. Не диря някакъв бездънен смисъл. Тези партии, които имат претендент за президент, първо се тегли за президент. Движение за права и свободи ще имат...

Според него по отношение на енергийната рецесия служебното държавно управление е закъсняло в дейностите си. Коментира, че страната е оставена на автопилот доникъде на декември, когато се чака да бъде формиран кабинет. Йорданов добави, че нямат смяна в позицията си по отношение на поддръжката към Румен Радев за втори президентски мандат и добави, че откровено се надява от третия опит да се сформира постоянно държавно управление. Йорданов уточни още, че идващият кабинет би трябвало да бъде съдружен и експертен. „ Нашата поука си я взехме – ще бъдем по-смирени в диалозите с останалите. Нещата би трябвало да бъдат оптимално обществени, тъй като човек не може да бъде сигурен във всички, които би трябвало да са му сътрудници “, посочи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР