Има такъв народ изненадващо се обяви в подкрепа на законопроекта

...
Има такъв народ изненадващо се обяви в подкрепа на законопроекта
Коментари Харесай

След последната социология, че не влизат в следващия парламент, ИТН май сменят рязко посоката - искат в правителство

" ИТН " изненадващо се разгласи в поддръжка на законопроекта за КПКОНПИ, който първо разкритикува, а след това три пъти бойкотира.
" Ние сме за антикорупционния закон. Нека забележим нормите какви ще бъдат, по какъв начин ще бъдат написани тъкмо ", съобщи пред публицисти ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански (ИТН).

Промяната в позицията на Има Такъв Народ се случва дни след последните социологически изследвания, които демонстрират, че партията на Слави Трифонов няма да влезе в идващия парламент.

Допреди няколко дни точно от Има Такъв Народ се чуваха най-големите рецензии против законопроекта. Освен това досегашните съдружни сътрудници се причислиха към опозицията и в последните две седмици дружно неодобряваха промяната в КПКОНПИ, която е и част от Плана за възобновяване и резистентност.

Каримански съобщи още, че досега не са обсъждали кандидатурата на Бойко Рашков за поста ръководител на КПКОНПИ: " Не сме го обсъждали в парламентарната група. Може да го обсъдим. По-важно е какъв закон ще приемем. Не вършим закона съгласно индивида, а с цел да бъде резистентен и постоянен във времето ".

След разкола в обединението обаче от Има Такъв Народ се оповестиха срещу тази кандидатура. Политическа партия пък съзря точно тази номинация като една от аргументите за излизането на Има Такъв Народ от държавното управление.

" Защо да не намерим общ език с " Продължаваме промяната ", стига с тези остри думи, има по-важни неща - като това да устоим на рецесията " - с тези думи Каримански отговори миролюбиво на въпрос по какъв начин ще договарят още веднъж с Политическа партия след взаимните обвинявания в корупция.

Депутатът от Има Такъв Народ изрази вяра, че третият мандат ще е сполучлив и ще бъде излъчено държавно управление. Той съобщи, че групата на Има Такъв Народ към този момент има подготвени оферти за управническата стратегия, контрактувана преди две седмици от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България.
Каримански отговори и на въпрос дали би приел поста министър на финансите в новия кабинет: " Не съм нито обмислял, нито съм подготвен ".

Източник: OFFNews
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР