„Има такъв народ“ били готови със състава на кабинет. Но

...
„Има такъв народ“ били готови със състава на кабинет. Но
Коментари Харесай

ИТН замазват: Щяхме да обявим кабинет, тонът на ДБ ни спря


„ ИТН “ били подготвени със състава на кабинет. Но се шокирали от твърдия звук на „ Демократична България “. И по тази причина не го оповестили.

Тази теза разви пред Българска национална телевизия депутатът Радостин Василев от Има Такъв Народ, който бе препоръчан за министър на спорта в оповестения първия вид на кабинет от Слави Трифонов.

Тонът е обострен в последните два дни. С „ Демократична България “ имахме най огромно припокриване по платформите за политики. Ние имаме поредност. Демократична България може би щяха да са първият сътрудник, с който да споделим състава на кабинета, само че това избързване от тяхна страна и с този звук ни спря да го създадем, сподели още Василев.

Трябва да стартираме диалози сред нас първо и тогава ще стартираме още веднъж тези тематики. Ние имахме единствено една среща в духа на парламентаризма с Движение за права и свободи. Не сме споделяли хрумвания за кабинет с тях. Необяснимо за мен е опитът на избрани кръгове да ни пришият задкулисие на нас, възмути се депутатът.

Това е неуместна теза и може би тази теза ще стане съображение за нови избори, добави Василев.

Той опита да развие и друга теза – с Българска социалистическа партия не се водели договаряния, а диалози. По секторни политики.

Когато сме подготвени с лицата ще им кажем кои лица ще извършват тези политики, естествено, че те би трябвало да дават отговор на публичния интерес и надалеч от всичко, което ние назоваваме готово за чегъртане.

Предвид уговорката, който сме поели да няма съдружни съглашения, подобен документ би имал никакъв юридически резултат. Какво ще се прави всички партии схващат детайлно в контактните групи, обясни още позицията на Има Такъв Народ Василев. В отговор на въпроса ще подпишат предварителни съглашения, за каквито упорстват и от Демократична България, и от „ Изправи сеБГ. Ние идваме “, и от Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР