Има страхотни рецепти за хората, които постят по това време

...
Има страхотни рецепти за хората, които постят по това време
Коментари Харесай

Страхотна рецепта без мазнини: Постна мусака

Има страхотни предписания за хората, които постят по това време на годината и сигурно могат да опитат да си ги подготвят вкъщи. Така ще хапнат нещо вкусно и няма да скапват постите си, заради отсъствието на скотски артикули в рецептата.



Мусаката е едно от най-вкусните български ястия, които по време на пости могат да ни липсват, по тази причина постоянно е добре да знаете кой е постният вид на мусаката и да си го приготвите, написа actualno.com.

Необходими артикули:
6-7 приблизително огромни картофа
2 тиквички
2 моркова
1 алена чушка
1 глава лук
1 домат
300 грама скир (замества киселото мляко)
200 гр веган кашкавал
подправки: сол, червен пипер, олио
Начин на подготвяне:

Нарязвате на ситно лука, чушката, морковите и стартирате да ги запържвате с олио на приблизително мощен огън. След това нарежете тиквичките на кубчета, огромни колкото бихте нарязали и картофите за мусаката и запържвате и тях.

След като малко поомекнат зеленчуците добавяте солта и аления пипер, след което и нарязаният на ситно домат. В тавата, в която ще печете мусаката, нарязвате всички картофи на кубчета и добавяте запръжката като разбърквате добре.

Сипвате един пръст вода в тавата и слагате да се пече на авансово загрята на 180 градуса фурна. Заливката за мусаката се поставя малко преди да е изцяло подготвена. За нея настъргвате веган кашкавала и добавяте скира. След като разбъркате добре, изливате от горната страна върху мусаката и печете до златисто.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР