Има съгласие за вътрешна подготовка в рамките на ЕС за

...
Има съгласие за вътрешна подготовка в рамките на ЕС за
Коментари Харесай

Европейският съвет реши да се готви за втора фаза от преговорите по Brexit

Има единодушие за вътрешна подготовка в границите на Европейски Съюз за бъдещите търговски договаряния с Лондон по Brexit. Това разгласи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, съобщи Reuters.
Потвърждение Туск даде и в профила си в Twitter.

Brexit conclusions adopted. Leaders green-light internal EU27 preparations for 2nd phase. #EUCO
— Donald Tusk (@eucopresident) October 20, 2017 Новината е единствената добра след двудневния съвет на европейските водачи особено във връзка с Brexit. Още нощес Европейският съвет поддържа позицията на Европейския парламент, че няма прогрес в първата фаза на договарянията, въпреки в заключенията от работата на Съвета това да не беше категорично очебийно. Германският канцлер Ангела Меркел обаче даде оптимистична нотка с изказване, че въпреки всичко диалозите вървят напред.
По време на първия стадий двете страни се опитваха да се договорят по три въпроса: за границата сред Северна Ирландия и Ирландия, за правата на жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия и за тези на британците, живеещи в страни от общността, и за размера на сумата, която Лондон би трябвало да заплати за напускането на Европейски Съюз.
Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, съгласно които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в белгийската столица, съвсем една година след референдума по въпроса в Обединеното кралство, на който с резултат от 51,9% победиха съперниците на евроинтеграцията, напомня БГНЕС. Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което страните ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите съглашения в националните парламенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР