Има ресурс над 90 млн. лв. в Държавната консолидационна компания

...
Има ресурс над 90 млн. лв. в Държавната консолидационна компания
Коментари Харесай

Управляващите заговориха за закриване или преструктуриране на ДКК заради щети за над 700 млн. лв.

Има запас над 90 млн. лева в Държавната консолидационна компания (ДКК). Те ще се употребяват за погасяване на отговорностите, които има ДКК към Българската банка за развиване. Това съобщи на конференция министърът на стопанската система Богдан Богданов, като посочи, че може и да се стигне до закриването или преструктурирането на ДКК, съобщи БГНЕС.

„ Целта е да фокусираме държавните предприятия, в подтекст ДКК, към чисти технологии, кръгова стопанска система, хранителни биотехнологии и други посоки, з ащото ние виждаме вреди за над 700 млн. лева ”, обясни Богданов.

Приоритети на министерството остават икономическото и индустриално съдействие на България, транспарантното ръководство на предприятията в България, българските консуматори, добави той.

От брифинга стана ясно, че българската страна слага Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Виетнам, Република Корея и Япония като приоритени пазари. От Министерството на стопанската система считат да проведат 6 междуправителствени срещи.

Министърът показа преглед на свършеното досега и сложи цели отсега нататък. “Ние имаме упоритостта да осъществим задачите си отсега нататък, те ще бъдат коментирани с сътрудниците в законодателната власт, провеждат се постоянни срещи с депутатите от отрасловата икономическа комисия в Народно събрание. Вече дали ще останем след ротацията е въпрос на решения сред водачите на партиите ”, посочи икономическият министър.

Министерството на стопанската система планува провеждането на разнообразни събития, свързани с участието ни в Шенген. “България ще предложения австрийския министър на стопанската система на посещаване ”, разгласи Богданов.

Той напомни, че се регистрира рекорден растеж на вложенията в България, които доближиха за първите 10 месеца близо 7 милиарда лв..
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР