Има решение на съда /АС-СГ/. Какво чака Гешев, че не

...
Има решение на съда /АС-СГ/. Какво чака Гешев, че не
Коментари Харесай

Божков: Какво чака Гешев, че не арестува Горанов?

" Има решение на съда /АС-СГ/. Какво чака Гешев, че не арестува Горанов? ". Това разяснява предприемачът Васил Божков в обществените мрежи. Повод за коментара му е решение на Административния съд в София.

Решението на АССГ е от 08 март 2021г. Нормата на Закона за хазарта е прилагана погрешно и от Държавната комисия по хазарта, и от министъра на финансите в продължение на прекомерно забележителен интервал - повече от 5 години - по отношение на публичния интерес и законните упования на жителите за правда от държавните органи, в това число и от уредника на играта.

Съдията добавя още, че за този 5-годишен интервал ДКХ е следвало да осъществя 75% повече доходи по отношение на фактически събраните. Предвид интервала и размера на непостъпилите в държавния бюджет общо държавни такси 557 млн. лв., за съда, предвид на обстоятелствата по делото, е необяснимо както бездействието на органа, осъществяващ държавния контрол върху
хазарта, по този начин и бездействието на министъра на финансите, към който е била ДКХ.

Съдът припомня и че през тези 5 години " Еврофутбол " е проверявано 4 пъти и нито един път не са били установени нарушавания, а е трябвало да бъде открито, че законът се ползва погрешно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР