Има промяна на руската стратегия на направлението на главните удари,

...
Има промяна на руската стратегия на направлението на главните удари,
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: Евентуални ядрени удари по НАТО биха предизвикали глобална война

" Има смяна на съветската тактика на направлението на основните удари, тъй като това, което се очакваше като резултат от неочакваната офанзива, не се случи. Евентуални нуклеарни удари по НАТО биха провокирали световна война в пълномащабен тип. Ограничена нуклеарна война в Европа е невъзможна - тя става световна, всички страни ще бъдат наранени ". Това съобщи в ефира на NOVA NEWS Димитър Гърдев, специалист по интернационалните връзки и сигурност.

" Очакванията бяха за бърз погром на украинската войска, пораженчески настроения, дори капитулация още първите седмици ", добави той.

Експертът акцентира, че още от начало не е имало за задача завладяването на Киев, тъй като даже да бъде високомерен града, главните групировки на украинските въоръжени сили остават дейни.

" Бяха блокирани в северната част на страната формирования от украинската войска и обкръжиха най-голямата формация в Източна Украйна, Донбас. Всички чакат там да бъде решителната борба. Ако няма войска, безсмислено е да се завладява градът ", съобщи Димитър Гърдев.

Специалистът е безапелационен, че информациите за нуклеарен удар не идват нито от НАТО, нито от Русия.

" Това е извънредно рисково и за самата Русия - даже единствено потреблението на тактически нуклеарни оръжия е равно на три-четири повреди като в Чернобил. Руският народ няма имунизация против радиация ", съобщи той.

Гърдев означи, че подготовка за сходни удари биха били предшествани от бързо отдръпване на съветските елементи, с цел да не бъдат изумени, а това не се следи сега, в противен случай - боевете са близки.

Българинът в Украйна Даниел Бенатов показа за " Твоят ден ", че по-рано денем Лвов е бил нападнат с четири съветски ракети, допуска се от самолети, и е зародил пожар, само че още не е ясно какво тъкмо гори.

Бенатов съобщи, че другояче животът в Киев и Лвов тече обикновено, само че напрежение в столицата има, защото е най-голямата цел на съветската експанзия.

" Най-тежко е в Донбас, от Мариупол действително съществува пет % от града ", сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР