Има прогрес за кабинет, обща законодателна програма, текат разговори по

...
Има прогрес за кабинет, обща законодателна програма, текат разговори по
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Има опасност да станем заложници на политическия инат

Има напредък за кабинет, обща законодателна стратегия, текат диалози по политики. По отношение на огромна част от тематиките има консенсус. Има заплаха обаче да станем заложници на един политически дебелоглав.

Това сподели зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването " Панорама " по  Българска национална телевизия.

В политиката, както във всяко комплицирано занимание, има правила - някои писани, други не. Не е редно вторият да предложи кабинет с всички водачи на партии и да каже на първия - просто ни подкрепете. Проблемът е в метода, а не в имената, въпреки те постоянно да имат значение що се отнася до държавно управление, изясни той.

Трудно ми е да отговоря по-близо ли сме до кабинет. По-скоро си мисля, че това не е най-правилният въпрос. А дали има болшинство за - бързо приемане на естествен бюджет, който най-малко да спре темповете на задлъжняване, да обезпечи пътя към еврозоната, да покрива главните потребности на страната. Служебното държавно управление няма да подлагам на критика, сподели Дончев.

Има пожар и тук не пресилвам. Вместо дружно да се хванем да го гасим, един си прави фотография, различен пуска сирените, а истината е елементарна - някой просто би трябвало да хване маркуча и да гаси пожара, акцентира Дончев. Според него всички би трябвало да създадат взаимни отстъпки.

Логиката е повече взаимни отстъпки да направи по-малкият. Ако си мислите, че не понасяме вреди, доста се лъжете. Има доста наши симпатизанти, които не са удовлетворени, сподели той.

Може да се окажем в обстановка във вторник да имаме връчен мандат. Ние бяхме подготвени да се откажем, в случай че има допустим вид за втория мандат, уточни зам.-шефът на ГЕРБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР