Има проблеми с техническото осигуряване на изборите през ноември, но

...
Има проблеми с техническото осигуряване на изборите през ноември, но
Коментари Харесай

Камелия Нейкова от ЦИК: Има проблеми с техническото осигуряване на изборите през ноември



Има проблеми с техническото обезпечаване на изборите през ноември, само че те не са неразрешими . Това разгласи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова в коридорите на Народното събрание.

По-рано тя взе присъединяване в Председателския съвет, на който бяха обсъждани датата и техническото застраховане на президентските избори и възможен предварителен парламентарен избор.



Проблеми със софтуера обаче продължава да е забранен, означи Нейкова:

" В ЦИК има формирани протоколи, че във връзка с софтуера, който е трябвало да бъде предаден на ЦИК в цялостен комплект, тъй че страната да може независимо да модифицира софтуера за всички типове избори, които са планувани в изборният кодекс, в това число, когато се наложи да се създава по едно и също време повече от един тип избори, би трябвало да може да го прави независимо, без интервенция на производителя или на доставчика. Към момента ЦИК не разполага с цялостният комплект програмен продукт, тъй че да може страната независимо да създава избори ".
Тя обаче изрази убеденост, че финансовият спор със " Сиела " ще бъде позволен.



Междувременно ръководителят на Народното събрание Ива Митева разяснява, че датите, към които има консенсус за осъществяване на президентските избори, са 7 и 14 ноември, както и тя призна, че има механически проблеми към машините за гласоподаване.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР