Има превишаване на полицейски правомощия и употреба на физическа сила

...
Има превишаване на полицейски правомощия и употреба на физическа сила
Коментари Харесай

МВР призна за полицейско насилие над момче

Има превишаване на полицейски пълномощия и приложимост на физическа мощ над 17-годишното момче в Сандански.Това сподели по време на конференция старши комисар Николай Хаджиев, шеф на ОДМВР - Благоевград, съобщи Радио „ Фокус “ - Пирин.

На 23 ноември полицейски чиновник е забелязал по централните улици в град Сандански четирима души, които нарушават публичния ред. Оказва се, че те са спортисти от националния тим по джудо, които са били там на подготвителен лагер. При инспекцията се потвърждава, че някои от тях са с престъпни регистрации за закононарушение срещу собствеността и прилагане и разпространяване на наркотични субстанции. Един от четиримата показал нападателно държание и е бил арестуван. Веднага след случая той е подал тъжба. Ст. комисар Николай Хаджиев е разпоредил инспекция по случая.

„ В хода на тази инспекция е открито, че има превишаване на полицейски пълномощия и приложимост на физическа мощ, за което ще бъде формирано дисциплинарно произвеждане, с цел да може чиновниците, които са надвишили своите пълномощия и непозволено са използвали физическа мощ, да носят дисциплинарна отговорност “, означи ст. комисар Хаджиев.

Той даде изясненост и за случая, при който на 1 ноември 18-годишен юноша избяга от Спешен център - Благоевград. „ Има позволени нарушавания от двамата полицейски чиновници. Приключи инспекцията, позволени са нарушавания на служебната дисциплинираност на място при работа със арестувано лице. Наказанието за такова действие е възбрана за израстване в служба от една до три години “, сподели още старши комисар Хаджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР