Има положителен напредък в преговорите, въпреки това остават трудните въпроси,

...
Има положителен напредък в преговорите, въпреки това остават трудните въпроси,
Коментари Харесай

Нимиц: Има положителен напредък в преговорите

" Има позитивен прогрес в договарянията, все пак остават сложните въпроси, които би трябвало да се преодолеят “, съобщи медиаторът на Организация на обединените нации Матю Нимиц в договарянията за разногласието на името. Според него днешният ден е бил работлив и това го навежда на мисълта да бъде оптимист.

" И двамата министри се концентрират върху дълготрайните връзки - непоклатимост в района, положителни двустранни връзки сред двете страни и има вяра, че ще продължим да работим позитивно “, добави още Нимиц след срещата.

От своя страна македонският министър на външните работи Никола Димитров сподели: " имаме конвенционален прогрес в договарянията, тъй като колкото напредваме толкоз стигаме до по-трудните въпроси. Има какво още да се мисли както от тяхна, по този начин и от наша страна. Работехме разумно, с цел да забележим какво е най-важното за едната и за другата страна, с цел да забележим дали с компромисите, към които се придвижваме, може да покрием тези неща “.

„ Това което ни учудва е, че колкото намерено и съответно вървим към решение, по този начин от ден на ден излизат нескрито и компликациите “, сподели още македонският министър на външните работи Никола Димитров след седемчасовата среща със своя гръцки сътрудник Никос Кодзияс и медиаторът на Организация на обединените нации Матю Нимиц. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР