Има политическа воля България да стане домакин на световното първенство

...
Има политическа воля България да стане домакин на световното първенство
Коментари Харесай

Министър Кралев обеща нов стадион на Пловдив за...

Има политическа воля България да стане хазаин на международното състезание по футбол през 2030 година дружно със Сърбия, Гърция и Румъния, за което ще са нужни четири стадиона. Две напълно нови спортни уреди би трябвало да бъдат построени в София и Пловдив, което ще коства най-малко 200 милиона лв..

Това разгласи министърът на спорта Красен Кралев пред бТВ. Той показа, че цената на един стадион от такова равнище излиза към 80-100 милиона лв. – най-малко 40 000 седящи места на цена от 1000 евро на седалка.

Отделно би трябвало да се прави съществена реорганизация на Националния стадион " Васил Левски ", с цел да покрие условия на ФИФА. Това няма по какъв начин да излезе по-малко от 50 милиона лв. на страната. Предишната реорганизация на стадиона преди 15 години коства почти толкоз пари.

От думите на Кралев стана ясно, че страната има намерение да вкара десетки милиони левове в плана на " Химимпорт " за стадион " Варна ".

Министърът категорично подсети, че в този момент във Варна се строи стадион, който " с малко средства от страната може да стане от 20 000 (места) на 40 000 ".

" Не желая авансово да мятам неща в общественото пространство, само че споделям накъде вървят дебатите ", сподели Кралев. Увеличаването на потенциала на непостроения стадион във Варна няма по какъв начин да коства по-малко от 40 милиона лв. при цена от 1000 евро на седалка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР