Тома Биков: Очевидно Кирил Петков е поемал ангажименти за РСМ, Скопие нищо не прави за изпълнение на исканията

...
Има отслабване на българската позиция по отношение на РСМакедония. Това
Коментари Харесай

Има отслабване на българската позиция по отношение на РСМакедония. Това се дължи на разнобой в управляващата коалиция. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Беков, предаде БГНЕС.

"Премиерът Кирил Петков отрече да е поемал такъв ангажимент, но по всичко личи, че той го е направил", каза Биков и даде за пример изявлението на германския министър на външните работи от преди два дни, в което се твърдеше, че България смята, че РСМ трябва да започне незабавно преговори за членство в ЕС.

"Ние нямаме нищо против РСМ да започне преговори за присъединяване към Европейския съюз, но не виждаме РСМ да е направила каквито и да са крачки напред. Нищо не се е променило в сравнение с положението отпреди 6 месеца. Освен казаното от македонския премиер, че няма да присъединява Пиринска Македония към РСМ", каза още Биков.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че в страната има пълен консенсус по този въпрос и ако някой е решил да променя позицията на страната, да го каже публично, а не да го прави зад гърба на гражданите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР