Има още свидетели на полицейския ескорт на Околовръстното шосеЩе се

...
Има още свидетели на полицейския ескорт на Околовръстното шосеЩе се
Коментари Харесай

Прокуратурата: Димитър Любенов е признал за даден подкуп на полицаите

Има още очевидци на полицейския конвой на Околовръстното шосе

Ще се реши дали да бъдат повдигнати обвинявания по досъдебното произвеждане за закононарушение по работа по отношение на дейности на служители на реда във връзка с Димитър Любенов, директно преди злополуката на околовръстното шосе на София, при която почина един човек, а двама други бяха ранени, и за което той е обвинен. Това стана известно на конференция на управлението на Софийската градска прокуратура за случая, на градския прокурор Илияна Кирилов и на нейния заместител Иво Илиев. Дали ще има обвинявания против служители на реда ще се реши, когато се съберат съответните доказателства.

Известно досега е, че полицейски автомобил е карал паралелно с Любенов, станал е очевидец на злополуката, върнал се е 1 км обратно, и чак откакто дежурната част се е обадила за станалата злополука, те са отишли на място. Подробности даде през днешния ден пред Българска телеграфна агенция представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

По делото за закононарушение по работа очевидец е Димитър Любенов, който споделя, че е дал 200 лв. на служителите на реда да го съпроводят. Той е разпитан през вчерашния ден и пред арбитър.

От прокуратурата прибавиха, че има и други очевидци, които още вечерта са получили информация, че Любенов се е свързал с полицията, карал е автомобила си и зад него ръководи полицейска кола. По делото на Любенов пък очевидци са служителите на реда, които той упреква, че са му поискали и получили рушвет.

Няма все още данни възможните дейности на служителите на реда - да вземат пари за конвой, да са регулярна скица или процедура, прибавиха от прокуратурата. По делото за закононарушение по работа те са разпитани и са конфискувани телефоните им.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха преди дни, че двамата техните чиновници са отстранени от работа и е формирано дисциплинарно произвеждане против тях. Както и, че те са инициирали да се стартира следствие против служителите на реда, а от прокуратурата не са желали да бъдат арестувани за 24 часа. Днес от прокуратурата споделиха, че евентуално има някакво комплициране или министърът на вътрешните работи е измамен, като показаха документи и данни за образуването на следствие по отношение на служителите на реда, което е станало с разпореждане на прокурор, като са назначени от него и дейности, които Министерство на вътрешните работи да извърши.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР