Има опасност много ваксини срещу коронавируса да останат неоползотворени, алармират

...
Има опасност много ваксини срещу коронавируса да останат неоползотворени, алармират
Коментари Харесай

Има голяма опасност десетки Covid ваксини да останат неизползвани

Има заплаха доста ваксини против ковид а да останат неоползотворени, сигнализират медици от Благоевград. Едната причина е, че все по-малко хора желаят да се ваксинират, успокоени и от овладяната към този момент пандемична конюнктура у нас. Другата е, е че крайният период на първите партиди, доставени в България, изтича след месец-два. Според здравните специалисти неточност със съществени последици беше и дадената опция на хоратаза изберат ваксина, което води до риск от бракуване на неупотребени дози.

Не беше надалеч времето, когато лечебните заведения бяха претъпкани с пациенти, лекари и ваксини не доближиха, като за денонощие от Covid-19 умираха по над 200 индивида. 

Доскоро имаше и опашки пред имунизационните кабинети. И макар сривовете на електронната система за обмисляне на ваксини ране процесът потръгна. Прогнозите на страната бяха, че до октомври ще достигнем и груповия имунитет. 

Интересът към ваксини ране обезпокоително понижава и това е проблем освен за хората.Д-р Павлин Янкулски, който от месециправи имунизациите в Регионалната здравна ревизия в Благоевград, се притеснява, че доста васкини може да бъдат изгубени:

Една от грешките, които страната позволи и не е коригирала до този миг, е че даде правото всеки да си избира ваксина, вместо това да вършат лекарите. Липсва и ефикасен проект за обосноваване на хората да се ваксинират, споделя доктор Янкулски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР