Има опасения за 55 загинали китайски моряци, след като ядрената

...
Има опасения за 55 загинали китайски моряци, след като ядрената
Коментари Харесай

„Таймс“ съобщи за 55 загинали китайски моряци на ядрена подводница

Има опасения за 55 починали китайски моряци, откакто нуклеарната им подводница явно е попаднала в капан, предопределен за хващане на английски подводни съдове в Жълто море.

Това заяви английският в. „ Таймс “, базирайки се на конфиденциален отчет на Обединеното кралство.

Според цитирания документ, моряците са починали в резултат на пагубна щета в кислородните системи на подводницата, която е отровила екипажа.

Предполага се, че измежду починалите е капитанът на подводницата " 093-417 " на китайския флот, както и 21 други офицери.

Официално Китай отхвърля случаят да се е случил. Също по този начин наподобява, че Пекин е отказал да изиска интернационална помощ за потърпевшата си подводница.

Докладът на Обединеното кралство за съдбовната задача гласи: " Разузнаването оповестява, че на 21 август е имало случай на борда по време на осъществяване на задача в Жълто море.

Инцидентът е станал в 08:12 ч. локално време и е довел до гибелта на 55 членове на екипажа: 22 офицери, 7 офицерски кадети, 9 старшини, 17 моряци. Сред починалите е и капитанът.

" По наше схващане гибелта е породена от хипоксия заради щета в системата на подводницата. Тя се е блъснала в препядствие, употребявано от китайските военноморски сили за хващане на американски и съюзнически подводници. Това е довело до повреди в системите, които са лишили шест часа за ремонт и изваждане на плавателния съд на повърхността ”, написа изданието.

Все още няма без значение удостоверение за хипотетичната загуба на китайската подводница.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР