Има около 25 процента вероятност сделката за F-16 да не

...
Има около 25 процента вероятност сделката за F-16 да не
Коментари Харесай

Каракачанов за F-16: Винаги има шанс да няма сделка

Има към 25 % възможност договорката за F-16 да не стане факт. Тази прогноза направи вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов преди присъединяване си в отрасловата парламентарна комисия през днешния ден. Той още веднъж посочи, че посочената от Конгреса на Съединени американски щати цена е пределната и може да бъде понижена. 2 милиарда лв., съгласно него, е оптималната естествена сума, която България може да си разреши. Няма да се реже нито от броя, нито от качествата на самолетите, съобщи Каракачанов.
Вицепремиерът уточни, че постоянно има късмет да няма договорка, в случай че двете страни не намерят допустима страна, на която да се срещнат. Този късмет - за неуспех на договорката - Каракачанов прави оценка на не повече от 25%.
На съвещанието на комисията обаче от думите на вицепремиера се разбра, че в случай че се наложи да платим доставката на изстребителите вкупом, ще би трябвало да се трансформира финансирането на другите планове по рационализация на армията. За това, изясни Каракачанов, по никакъв метод не би трябвало да се постанова да се заплаща цялата сума едновременно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР