Има няколко случая, при които Русия има право да използва

...
Има няколко случая, при които Русия има право да използва
Коментари Харесай

Медведев обясни кога Русия има право да използва ядрено оръжие

Има няколко случая, при които Русия има право да употребява нуклеарно оръжие, само че в комплицирани обстановки договарянията са най-хубавият и верен път. Това съобщи в изявление за организация „ Новости “ някогашният министър председател, президент и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Дмитрий Медведев акцентира, че събитията, при които Русия може да прибегне до използването на нуклеарно оръжие са записани в съответния документ, който е одобрен от президента. По думите му това показва решимостта на страната да отстоява своята самостоятелност и суверенитет.

Въпросните случаи са четири.

Първо , в случай че по Русия бъде нанесен нуклеарен удар.

Второ , в случай че бъде употребявано нуклеарно оръжие против нея и нейните съдружници.

Трето , в случай че бъде изумена сериозната инфраструктура на страната и бъдат парализирани съветските нуклеарни сили за въздържане.

И четвърто , в случай че вследствие на експанзия против Русия и нейните съдружници с елементарни оръжия бъде застрашено съществуването на страната.

Медведев изброи и задачите на Москва в договарянията в Киев, а точно: безпристрастен статут, демилитаризация на Украйна и отвод от признатите в страната, по думите му, нацистки идеологически закони.

Целите на Украйна са да запази държавността си и да подсигурява по-нататъшното си развиване, добави Медведев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР