Има няколко съществени физиологически нарушения, до които К-19 води, не

...
Има няколко съществени физиологически нарушения, до които К-19 води, не
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров би тревога: К-19 води до съществени физиологически нарушения

Има няколко основни физиологически нарушавания, до които К-19 води, не заради някакво влияние на самия вирус, а по-скоро като реакция на нашия организъм. И то е обвързвано както с понижаване на кислородното наличие, по този начин и с нараснала податливост към тромбообразуване и нараснала податливост към инфектиране. Това съобщи кардиологът професор Иво Петров по Българска национална телевизия.

„ Още първоначално забелязвахме известно разминаване сред намаляването на вирусното число и покачването на възпалителните и тромботичните затруднения, което в страни с доста повече случаи от нас се потвърди. Тези, които по-тежко претърпяват инфекцията, имат такива последващи, послеследващи нарушавания, които нямат връзка с цифрата на вируса “, изясни професорът.

Ние знам, че нямаме характерно антивирусно средство против К-19 и най-вероятно по този начин ще бъде. В нашия опит ние използваме едно класическо средство, което е от дълго време познато, само че което се оказва много ефикасно в ранните етапи на болестта и в това йонизиране на въздуха, йонизиране на водата. И неслучайно започнаха да излизат и интернационално управления за обеззаразяване на средата. От тази позиция, ние в България разполагаме с едни от най-хубавите средства с помощта на един от най-големите изобретатели на нашето съвремие – проф. Ганев, и аз считам, че би трябвало да се обърне повече на внимание на такива средства, които биха могли да защитят големи групи от хора.

Професорът съобщи, че към този момент е ясно, че има послеефект на инфекцията. „ Дори в България станаха известни някои случаи, в това число и на сътрудници, които бяха изписани от болничното заведение негативирани по вирус, а се оказа по-късно, че имат затруднения, някои за жалост съдбовни в по-късната фаза. Трябва доста да се внимава както от клинична, по този начин и от лабораторна позиция “, безапелационен беше проф. Петров.

Според него към този момент са се натрупали безапелационни данни какви са лабораторните индикатори, които би трябвало да бъдат проследявани както от позиция на започващия тромботичен развой, по този начин и от позиция на заплашващия инфекциозен развой.

„ За страдание сърдечносъдовите болести са един от таргетите и хората, които имат сърдечносъдови болести, се оказва, че при тях смъртността на инфектираните е най-висока “, разяснява кардиологът. Той отхвърли сърдечносъдовите болести да са причина за зараза. Но добави, че тези, които имат изходно сърдечносъдово заболяване и са инфектирани, имат по-голям риск, тъй като са по-податливи и на тромбообразуване, и на инфектиране, и на понижение на кислорода в кръвта.

„ Трябва да има лабораторни проучвания 2 седмици и 4 седмици след преустановяване на дейната зараза. Също по този начин да се наблюдава и клиничната картина – в случай че пациентът още веднъж получи зной или има кашлица, очевидно нещата не са на добре, това са присъщите за понижение на кислородното наличие признаци “, добави професор Иво Петров пред Българска национална телевизия.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР