Има няколко начина, чрез които можем да разберем в коя

...
Има няколко начина, чрез които можем да разберем в коя
Коментари Харесай

Как да проверим в коя секция гласуваме 

Има няколко метода, посредством които можем да разберем в коя секция гласуваме на изборите през днешния ден. 

Кога и къде се разгласяват изборните описи?

Избирателните описи се сформират поотделно за всяка изборна секция по непрекъснатия адрес на гласоподавателите.

Начините за инспекция са регламентирани от Централната изборна комисия. 
  По електронен път:
Проверка на местонахождението на секцията за гласоподаване се реализира през интернет страницата на Групово дело „ ГРАО “ в Министерство на регионалното развитие на.

Системата демонстрира данни за имената на заявителя, ЕГН и адрес на изборната секция, в която лицето е включено в изборния лист и би трябвало да гласоподава.
  Чрез SMS:
Изпраща се SMS на обединен номер 18429. Номерът 18429 е обединен и за трите мобилни оператори (А1, Yettel и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста на SMS се изписват само десетте числа на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на изборната секция за изборите на 2 октомври 2022 година, за прелюдия ЕГН.
  Чрез стационарен или мобилен телефон, който е безвъзмезден за цялата страна:
Избира се 0800 1 4726 (по-лесно се запомня като 0800 1 GRAO). Телефон 0800 1 4726 е безвъзмезден за цялата страна. След набиране и даване на ЕГН, оператор уведомява за номера и адреса на секцията.
  Проверката може да се направи и на интернет страницата на съответната общинска администрация, както и на посочен безвъзмезден телефонен номер.
Адресите на изборните секции в страната са оповестени на интернет страницата на Централната изборна комисия в Раздел „ ИЗБОРИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ 2 ОКТОМВРИ 2022 “, Рубрика „ За гласоподавателите “. Адресите на секциите са налични на. 

Какво да създадат гласоподавателите, които не намират имената си в оповестените изборни описи?

Информация за аргументите, заради които гласоподавателят не е вписан в изборния лист, може да даде съответната общинска администрация по непрекъснат адрес на лицето.

Проверка за регистриране в изборния лист и коя е секцията за гласоподаване може да се направи в оповестените изборни описи на интернет страница на съответната община или в оповестените в региона на съответната секция, както и на. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР