Има няколко етерични масла, които може да започнете да използвате

...
Има няколко етерични масла, които може да започнете да използвате
Коментари Харесай

7 етерични масла при пролетна умора

Има няколко етерични масла, които може да започнете да употребявате при настъпването на пролетна отмалялост. Не сте сами, в случай че се чувствате малко без сила и мотивация с настъпването на пролетта. Това събитие е известно като пролетна отмалялост и се счита, че се предизвиква от промяната на сезона.

През зимата тялото ни естествено се приспособява към по-малко слънчева светлина и в това време създава по-малко серотонин, което може да докара до възприятие на горест и ниска сила и да създава повече мелатонин, което ни кара да се усещаме сънливи.

Но с настъпването на пролетта и дните стават по-дълги, телата ни би трябвало да се приспособят към смяната в излагането на светлина. Може да започнете да се чувствате мързеливи, нестимулирани и даже депресирани. И това се назовава пролетна отмалялост.

 

7 етерични масла при пролетна отмалялост

1.Етерично масло от лимон

 етерични масла 7 етерични масла при пролетна отмалялост фотография: pinterest

Вдъхновяващото лимоново масло може да помогне за повишение на настроението и силата ви. Едно изследване откри, че лимоновото масло, употребявано в ароматерапията, усъвършенства енергийните равнища, понижава главоболието от напрежение и усъвършенства позитивното въодушевление. Това е от тези етерични масла, които ще подобрят сигурно вашето въодушевление.

 

 

2.Етерично масло от портокал

Доказано е също, че портокаловото масло усъвършенства настроението. Проучване на студенти откри, че тези, които употребяват дифузер с етерични масла от портокал, имат по-ниски равнища на тревога и меланхолия и оповестяват, че се усещат по-енергични.

3.Етерично масло от грейпфрут

 етерични масла 7 етерични масла при пролетна отмалялост фотография: pinterest

Маслото от грейпфрут също може да помогне в битката с пролетната отмалялост. Проучване откри, че ароматерапията с етерични масла от грейпфрут усъвършенстват енергийните равнища на участниците и понижава главоболието от напрежение. Изследователите заключават, че една от главните съставки, лимоненът, има незабавни и дълготрайни резултати върху понижаването на кръвното налягане и напрежението.

 

 

4.Етерично масло от мента

 етерични масла 7 етерични масла при пролетна отмалялост фотография: pinterest

Маслото от мента е освежаващо и ободряващо масло, което може да помогне за възстановяване на енергийните равнища и умствената изясненост. Едно изследване откри, че етерични масла от мента усъвършенстват осъществяването на умствените задания в група офис чиновници. Работниците, които са вдишвали масло от мента, също са имали по-малко отмалялост и са се чувствали по-енергични от тези, които не са употребявали маслото.

Маслото от мента усъвършенства концентрацията и паметта. Едно изследване откри, че етерични масла от мента усъвършенстват работната памет при група млади възрастни. Участниците, които са вдишвали маслото, също са имали по-малко отмалялост и са се чувствали по-енергични от тези, които не са употребявали маслото.

5.Етерично масло от розмарин

Маслото от розмарин е друго масло, което може да помогне за възстановяване на концентрацията и паметта. Едно изследване сподели стимулиращите резултати на маслото от розмарин и по какъв начин то въздейства върху положението на настроението и интензивността на мозъчните талази и самостоятелната нервна система. Друго изследване удостовери, че розмаринът може да помогне за фокусиране и усилване на запаметяването на децата в учебно заведение. Изпитайте изгодите от нараснала централизация, памет и изцяло психическо благоденствие за себе си или вашите близки.Това е от тези етерични масла, които си заслужават да се тестват.

6. Етерично масло от бор

Помислете по какъв начин се чувствате, когато се качите на разходка в планината и усетите аромата на борова гора. Това е един от най-завладяващите аромати. Също по този начин ободрява, оказва помощ ни да понижим напрежението, да повишим концентрацията си. Това го прави прелестен мирис при пролетна отмалялост. Ако нямате опция постоянно да се качвате в планината, то постоянно може да си закупите качествено етерично масло от бор.

Тези етерични масла са същински лек за пролетната отмалялост.

7.Етерично масло от лавандула

 етерични масла 7 етерични масла при пролетна отмалялост фотография: pinterest

Лавандуловото масло има превъзходен мирис, който носи комфорт и непоклатимост по време на сложни периоди;
Спомага за понижаване на отрицателните страсти, страха, въобще съмненията в настроенията, които са присъщи и за интервала на пролетна умора;
Лекият му мирис оставя чувство за прохлада, а кожата е по-мека и подхранена. Това е от тези етерични масла, които оказват помощ при пролетната отмалялост.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР