Има някои неща, за които си мислим, че са неслучваеми,

...
Има някои неща, за които си мислим, че са неслучваеми,
Коментари Харесай

Неотъпкана пътека: Класическа камерна музика в сърцето на Родопите

Има някои неща, за които си мислим, че са неслучваеми, до момента в който не получим неповторимия късмет да забележим по какъв начин се случват. Такава е срещата сред класическата камерна музика и магията на Родопите.

за класическа камерна музика, чието четвърто издание ще се състои от 4 - 7 август, 2022 година Програмата на фестивала ще включва три концерта в читалище " Светлина ", село Ковачевица и церемония концерт в Неврокопска митрополия, гр. Гоце Делчев.
 България даде път на Северна Македония с историческо гласоподаване! 24 юни 2022 | България даде път на Северна Македония! В историческо решение на Народното събрание през днешния ден партиите Продължаваме...
Фестивалът още веднъж ще даде сцена за изява на типичен музиканти със международни кариери, които ще творят дружно измежду превъзходната природа на западните Родопи.

Сред участниците са международно известната американска флейтистка Каръл Уинсенс, арфиста на френското радио оркестър в Париж Никола Тюлие, виолончелиста Александър Сомов, лидер на челите на филхармоничния оркестър на Страсбург, Франция, виолиста Румен Цветков - създател на Музикалния фестивал MurciArt в Испания, с почетен президент Пласидо Доминго и Вангел Тангъров - солист/първи кларинетист на Операта в Остин, щата Тексас.

Следвайки традициите на известни европейски и американски фестивали, уредниците Лора Чекоратова (пиано), Георги Вълчев и Никола Таков (цигулка) и Мариана Карпатова (мецосопран) имат за цел да съчетаят вдъхновението от природата и хубостта на архитектурния резерват село Ковачевица с велики произведения на международната класическа музика.



Програмите ще се концентрират върху френска камерна музика с арфа, флейта и кларинет от Дебюси, Сен Санс, Равел и Форе, както и от модерни композитори като Юко Уебаяши, Добринка Табакова и Даниел Паджет, чиито български министър председатели ще бъдат изпълнени в Ковачевица.

Повече информация може да намерите на формалната страница на събитието -.

Село Ковачевица се намира в едно от най-красивите кътчета на Родопите. За да допринесем за възобновяване на изсечените гори в планината, тази есен организацията ще получи част от цената на всеки фестивален билет за засаждането на едно ново дръвче.



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР