Има някои храни, от които се чувстваме по-добре. Споделяме с

...
Има някои храни, от които се чувстваме по-добре. Споделяме с
Коментари Харесай

Пет храни, които носят щастие

Има някои храни, от които се усещаме по-добре. Споделяме с вас пет храни, които могат да ни оказват помощ да подобрим щастието си. 
1. Ядки
Ядките са със забележителна хранителна стойност, постоянно съдържащи огромни количества магнезий, селен и фолиева киселина. Някои ядки съдържат аминокиселината тирозин, която способства за основаването на невротрансмитера допамин, активиращ вашата система за наслаждение. Яжте единствено няколко бразилски ядки дневно и ще видите смяна. 
2. Банани
Друг бърз метод да станете щастливи е да вземете банан. В допълнение към жълтата си жизненост, бананът е зареден с витамини и минерали като магнезий, калий, цинк, В6 и витамин С. Бананите също са цялостни с триптофан. Ако имате проблеми със съня, пробвайте да приготвите бананов чай ​​и улеснете пътя си в сън.
3. Овесени ядки
Овесените ядки оглавяват листата за закуски, тъй като съдържат комплицирани въглехидрати, които усилват абсорбцията на серотонин, желязо, В6, магнезий и хром. За да започнете почивния си ден вярно, вземете купа, покрита с резени банан и ядки за спомагателна изгода. Това хранене ще стабилизира равнищата на захарта и ще увеличи допамина. Ще бъдете сити по-дълго и настроението ви ще бъде отмерено. Овесените ядки са изключително потребни, в случай че сте склонни към промени в настроението.
 Подправката, която притегля шанса право към нас Подправката, която притегля шанса право към нас
От дълго време насам солта не се приема само като фалшификация в кулинарията. Тя бива употребена при изработката на десетки маски за к...
4. Риба
Мазната риба е цялостна с Омега 3 мастни киселини, както и с витамини D, B6 и B12. По-специално омегите отделят допамин, за който някои споделят, че е сходен на това да бъдеш съкровен с някого. Ако желаете да се почувствате добре довечера, пробвайте да приготвите сьомга или бъдете рисковани и пробвайте португалска скумрия.
5. Агнешко
Докато ароматът от сочна пържола може да провокира слюнкоотделяне, ще получите още по-голямо въодушевление от агнешки бут. Източникът на желязо е съвършен и се усвоява по-лесно от организма от другото алено месо. Агнешкото също е супер богато на цинк, B6, B12 и магнезий. Съдържа и конюгирана линолова киселина (CLA), която противодейства на резултатите на стресовия хормон кортизол. Ако към момента не сте познавач на агнешкото, ето 55 агнешки предписания, които да опитате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР