Има невчесани мисли, а не идеи за здравна реформа. Виждаме

...
Има невчесани мисли, а не идеи за здравна реформа. Виждаме
Коментари Харесай

Илко Семерджиев: Има невчесани мисли, не идеи за здравна реформа



Има невчесани мисли, а не хрумвания за здравна промяна . Виждаме хвърлени в общественото пространство няколко приказки и то от ръководителя на комисията по опазване на здравето, което е бламиране на здравния министър и Министерството на здравеопазването “.
Това разяснява пред БНР доктор Илко Семерджиев, създател на в този момент настоящия здравноосигурителен модел и здравен министър в две държавни управления.

И добави, че нулевото присъединяване на министъра на опазването на здравето приказва за недостиг на Министерството на здравеопазването .

„ Това, което се приказва за 24/7 е колосална нелепост. Такова нещо не е имало в първичната здравна помощ. Става въпрос за обикновена организация... Говорене за обосноваване да се ликвидира първичната здравна помощ демонстрира непознаване, преднамереност и тежък лобизъм в интерес на болничната здравна помощ “.

В предаването „ Нещо повече “ доктор Семерджиев разяснява, че електронното здравно досие е нещо, което и през днешния ден съществува :

„ Това е дигитализацията на съществуващи обстоятелства и това по никакъв метод не е фактор или претекст, който допуска разрушаването на първичната здравна помощ. Тези хора би трябвало да не помнят думата „ промяна “, нямат потенциал за това “.

Интервюто с доктор Илко Семерджиев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР