Има неразбиране на изказването на министър-председателя относно АЕЦ Белене. Това

...
Има неразбиране на изказването на министър-председателя относно АЕЦ Белене. Това
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Има неразбиране на изказването на министър-председателя относно АЕЦ "Белене"


" Има недоумение на изявлението на министър-председателя по отношение на АЕЦ " Белене ". Това разяснява в изявление за предаването " Нещо повече " по по стратегия " Хоризонт " енергийният специалист Иван Хиновски :
" Кирил Петков не сподели, че няма да се строи нова нуклеарна мощ. В съдружното съглашение е записано, че нова нуклеарна мощ е действителна алтернатива , а решението за построяването й ще бъде основано на резултатите от един предстоящ стопански разбор, показващ целесъобразността й. Това още не се е случило. В момента, в който стане ясно, че това е оправдано, аз съм уверен, че то ще бъде, ще бъде взето решение дали да бъде построен 7-и-8-и блок в АЕЦ " Козлодуй “ или АЕЦ " Белене “.

" За нас, като специалисти, АЕЦ " Белене “ е план, който е изгубил своята новост по редица аргументи ", разясни още енергийният специалист:

" Причините са доста. За нас по-реалният план, който би коствал по-малко на системата и би могъл да се построи бързо, защото към този момент е доста по-напред от АЕЦ " Белене “, е построяването на заместваща мощ, т.е. 7-и-8-и блок в АЕЦ " Козлодуй “, тъй като там към този момент има подготвена площадка, тъй като този план може да бъде построен като корпоративен план, т.е. с по-малко държавно присъединяване в него ".

Цялото изявление с Иван Хиновски можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР