Има най-различни начини, по които да се установи плагиатството. Аз

...
Има най-различни начини, по които да се установи плагиатството. Аз
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова по казуса с плагиатството и Петър Илиев: Въпросът беше замразен, „вдигнат на трупчета“ 2015-а

„ Има най-различни способи, по които да се откри плагиатството. Аз няма да кажа какъв брой %, какъв брой страници. Трябва да се съпоставят книга с книга . “ Това сподели пред БНР доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ по казуса плагиатствал ли е от неин теоретичен труд  претендентът за министър в държавното управление на Има Такъв Народ Петър Илиев, чието име беше спрягано и за премиерския пост.
„ Във вторник бях поименно упомената и съвсем застрашена със съд – или да изляза, или да замълча вечно “, разяснява Киселова в предаването „ Преди всички “.

Беше наранена академичната нравственос , безапелационна е тя.

Според доцент Киселова най-лесният метод за отбрана е инспекция от Етичната комисия .

Процедурата надвишава периода, в който би трябвало да се сформира държавно управление и то да бъде гласувано, означи доцент Наталия Киселова. Тя счита, че освен това състояние в преценката няма да има политически детайл .

Въпросът доста бързо набира като лавина отрицателна известност , акцентира Наталия Киселова. Тя описа, че е сложила въпроса за плагиатството от нея още преди няколко години.

Въпросът беше замразен, „ вдигнат на трупчета “ 2015-а и още веднъж в този момент се повдига, и защото е публичен, ще би трябвало да бъде размразен . “

Киселова е обсъждала безуспешно проблема с Петър Илиев. Учудена е, че народни представители с имунитет излизат „ много остро против един теоретичен служащ “, както и от изявлението, че се оферират „ специалисти, с високи морални качества “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР