Има нарастващи доказателства, че Украйна дава тежки жертви в контранастъплението,

...
Има нарастващи доказателства, че Украйна дава тежки жертви в контранастъплението,
Коментари Харесай

ABC News: Украйна понася тежки загуби след 10 седмици контранастъпление

Има възходящи доказателства, че Украйна дава тежки жертви в контранастъплението, почнало преди към 10 седмици, съобщи американският новинарски канал ABC News. 

Той беседва с двама някогашни американски бойци, които са наети в поделение на специфичните сили на украинската войска и и двамата са били ранени по време на интервенция в Източна Украйна преди две седмици.

И двамата сега са в болница в Киев, само че споделиха, че се надяват да бъдат трансферирани в Германия за интервенция тази седмица, с цел да бъдат отстранени шрапнели от телата им.

Мъжете споделиха, че задачата на екипа им е била да поемат контрола над село в покрайнините на град Донецк, което е окупирано от следена от Русия милиция от 2014 година

Един от мъжете, някогашен американски боец от Тексас с псевдоним Танго, сподели, че неговото подразделение от " десетки " мъже е понесла " 85% загуби " и че двама от другарите им са били убити, когато екипът е бил атакуван от засада, до момента в който е напредвал в окупираната от Русия територия. Четиридесет % от бойците са били толкова тежко ранени, че подразделението е станало „ неефективно в багра “, сподели той.

Другият деец от американската войска, с псевдоним  " Златна рибка ", сподели, че незабавно е станало ясно, че са изправени против " доста проведена опозиция " от съветските войски.

„ Това несъмнено беше доста професионална мощ, против която се бихме “, сподели ветеранът от американската войска от Аляска.

Той приказва пред ABC News в болничната си стая в Киев, която споделяше с други трима ранени украински бойци.

ABC News също се свърза с двама други украински бойци, интервюирани в по-ранните етапи на войната, и те споделиха, че също са били ранени през последните няколко седмици.

Мъж от западните щати на САЩ с дълготраен боен опит, който също в този момент е на контракт с украинската войска, сподели, че е получил съществено пострадване в ранната фаза на контранастъплението през юни.

Говорейки пред ABC News при изискване за анонимност, боецът сподели, че офанзивните интервенции, в които е взел участие, са били неорганизирани, като подлага на критика някои тактически решения.

„ Изгубихме три " Леопард " -а (усъвършенствани немски танкове) за един ден, тъй като просто им беше казано да карат напред в минно поле “, сподели той.

Той добави, че новомобилизираните украински бойци постоянно наподобява нямат нужната подготовка за комплицирани настъпателни интервенции на бойното поле.

Войникът, който се е включил към украинската войска преди повече от година, сподели, че десетки мъже от неговия батальон са взели участие в настъпателни интервенции от началото на юни и към 80% от тях са били ранени. Той обаче добави, че в неговото отделение е нямало жертви.

Той твърди, че западното военно съоръжение, като да вземем за пример доставените от Съединени американски щати бойни машини на пехотата " Брадли ", не се употребяват с цялостния си капацитет, тъй като някои украински бойци не са имали нужното образование или опит.

„ Изглежда, че те (украинските войници) са били научени да ги употребяват, само че не и да ги употребяват (ефективно) в тактически смисъл (на бойното поле) “, сподели той.

Двамата американци, интервюирани от ABC News обаче, не са съгласни с тази оценка.

Въпреки раните си, получени по време на несполучливата им задача преди две седмици, те настояват, че украинската контраатака върви добре и би трябвало да се чакат тежки жертви при огромна военна атака от този темперамент, против укрепена съветска защита.

" Няма да бъде бързо и уверено ", сподели боецът с прякор Танго. - " Те (украинците) дават жертви. Това е обикновено ", добави той. „ Мисля, че върви добре и с темпове. “

Неговият приятел Златната рибка каза, че се води  " доста тежка борба " за Украйна.

„ Но това е борба, която украинците водят доста добре “, сподели той.

Украйна не е разгласила данни за жертвите, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия през февруари предходната година.

Високопоставен украински чиновник разказа пред телевизията ситуацията като " в действителност тежка " с " доста интензивни борби на бойното поле ".

Той добави, че 80% от жертвите са породени от съветска артилерия.

Служителят сподели, че войната в този момент е в " решителна фаза " и настоя, че Украйна се нуждае от още повече военна поддръжка от Съединените щати и техните сътрудници, в това число американски ракети ATACMS с огромен обхват от300 километра.

Украйна даде обещание на Съединените щати, че ще употребява ракетите единствено за удари по съветски цели в окупирани елементи на Украйна, а не по цели в Русия. Засега обаче администрацията на Байдън отхвърля да достави ракетите с огромен обхват.

Високопоставеният чиновник настоя, че Украйна незабавно се нуждае от повече военна помощ, с цел да реализира задачите си на бойното поле, потвърждавайки, че даването на повече поддръжка в този момент би било по-ефективен метод за задържане на Русия и за гарантиране на сигурността в Европа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР