Има напредък в преговорите между Русия и Украйна, но той

...
Има напредък в преговорите между Русия и Украйна, но той
Коментари Харесай

Лавров: Преговорите Русия-Украйна напредват, още няма споразумения

Има прогрес в договарянията сред Русия и Украйна, само че той към момента не е изразен в съглашения сред страните. Това съобщи пред кореспонденти съветският външен министър Сергей Лавров, представен от РИА Новости.

По думите му диалозите би трябвало да продължат, като Москва ще приготви отговора си на предложенията на Киев и ще означи прочут прогрес, посочи още ръководителят на дипломатическото ведомство, написа ТАСС.

„ Преговорите би трябвало да продължат. Чухте мненията на нашите договарящи от последния кръг в Истанбул, където за първи път украинската страна показа на хартия своето виждане за споразуменията, които би трябвало да бъдат реализирани. Подготвяме нашата реакция”, разяснява Лавров.

„ Има прогрес, преди всичко във връзка с признаването на невъзможността Украйна да бъде страна от блока, невъзможността Украйна да взе участие в Северноатлантическия алианс - статут на неядрена необвързана страна”, акцентира още той.

Външният министър разяснява, че Русия е видяла от украинска страна „ доста по-добро схващане на друга реалност”. И добави: „ Имам поради обстановката в Крим и в Донбас”, показва Лавров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР