Има много начини да изразим любовта си - с цвете,

...
Има много начини да изразим любовта си - с цвете,
Коментари Харесай

5 знакови арии и дуети, с които да се обясним в любов


Има доста способи да изразим любовта си - с цвете, мечтан от колегата ни подарък, билети за концерт, пътешестване, вечеря на свещи или просто целувка. Въпреки старанието на доста хора, класическата романтика като че ли липсва от общия празничен дух. Ромео и Жулиета, Виолета и Алфредо, Мими и Родолфо, Тристан и Изолда - това са литературни и оперни герои, толкоз мощно залегнали в нашата просвета, че са се трансформирали в архетипови и без значение дали го осъзнаваме или не, ние ги носим в кръвта си.

Месецът на любовта ни подтиква да си спомним за онази нежна и сантиментална обич от предишното, която толкоз ни липсва в суровото всекидневие на 21 век. Ето нашата музикална картичка за Свети Валентин, цялостна с обич и романтика.

Пучини: „ O soave fanciulla “ от “Бохеми ”

Дуетът от края на първо деяние на “Бохеми ”, може би най-обичаната опера на Пучини, оглавява листата ни с дуети за Свети Валентин и имапричина, изключително когато е изпълнен от Мирела Френи и Лучано Павароти. Да, знаем, че Мими към този момент е болна от туберкулоза и че нещата няма да се развият добре, само че сега на тази първа среща зараждащата се обич е повече от вдъхновяваща.



Пучини: „ E lucevan le stelle “ от “Тоска ”

Марио Каварадоси чака изтезанието си в замъка Сант Анджело, само че не е изпълнен с яд или гняв. Вместо това той прекарва последните си мигове в мисли за обичаната си, нейните сладки целувки и нежни милувки и по какъв начин тя падна в прегръдките му, обичайки го повече от живота си. Не мисълта за гибелта, а мисълта, че в никакъв случай повече няма да види Тоска, подклажда отчаянието му. Знакова песен, която всякога ни допира като за първи.



Вижте останалите на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР