Има ли по-сладък аромат от този на нова книги? Да

...
Има ли по-сладък аромат от този на нова книги? Да
Коментари Харесай

6 чаровни книжарници за стари книги в София

Има ли по-сладък мирис от този на нова книги? Да – на остаряла. Според Международната лига на антикварните книжари ароматните молекули в хартията на старите книги наподобяват тези на ванилията. Ето по какъв начин те съумяват да ни привлекат – с тази сладка миризма и чаровните си леко потъмнели страници. А през днешния ден ви представяме нашата селекция от книжарници, в които можете да прекарате уикенда, ровейки се сред полиците в търсене на идващото книжно богатство.

Книжарница “Нисим ”



Всички познаваме кокетната витрина на “Нисим ” с нощна лампа и висящи оригами. В дребната площ са побрани безчет книги – от пода до тавана, и нови, и остарели. Влизайки във вътрешността, виждаме дребна стаичка, в която има само стари книги, и най-много, табелата  “Ако я няма, ще я намерим ”. Ако сте прекарали месеци в търсене на обичано заглавие, спряно от продажба или с привършен тираж, питайте при тях, те знаят по какъв начин да ви го издирят.

“Нисим ” е на бул. “Васил Левски ” 59.

 Elephant bookstore 



Няма по какъв начин да пропуснем и паметната книжарница за книги и комикси на британски на артистичната улица “Шишман ”, в която постоянно влизаме сякаш единствено с цел да разгледаме, а излизаме с някоя книга или чаша.

Намира се на ул. " Шишман " 31.

“Алба Букс ”



Това е място за същински библиофили. Освен антикварни книги, в “Алба Букс ” можете да купите или продадете географски карти, грамофонни плочи, подписи, пощенски картички, писма и архиви.

Намира се на ул. " Иван Вазов " 38.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР