Има ли органът сили да спре лавината, попита Рашидов. След

...
Има ли органът сили да спре лавината, попита Рашидов. След
Коментари Харесай

Вежди Рашидов Извади Брадвата: Слави И Другите Звезди Да Декларират Имането Си!

Има ли органът сили да спре лавината ", попита Рашидов. След което изясни, че приказва за Слави Трифонов.

" Слави Трифонов е с 15 000 лева заплата, до момента в който един народен представител получава 4500 лева

Щом ще описваме всичко, обикновено е всички да сме честни и транспарантни пред обществото ", сподели Рашидов. По думите му той самият договарял картините си по 50006000 евро.

Веднага след него думата взе проф. Станислав Станилов от " Обединени патриоти ", който е зам.-председател на медийната комисия. Той също приказва за неналичието на морал в някои публицисти и по какъв начин от трибуната на национални медии показват подправени вести. " И никой не им търси сметка ", сподели Станилов.

" Трябва да събудим имунната система на морала и да я вменим на медиите. Бийте камбаната, вие не сте просто администрация. Трябва да бъдете по-чувствителни ", включи се и депутатката Велислава Кръстева от Движение за права и свободи.

" Не сме се договаряли между тях да приказваме по тази тематика. Просто границите към този момент са преминати. Няма друга страна, в която да има такова магистрално медийно ръководство и всеки ден в утринните блокове политиците да бъдат " бити "

Контролът, който вие прилагате, би трябвало да пази делата на всички хора ", сподели Рашидов.

Може би за първи път, откогато Съвет за електронни медии показва годишния си отчет пред парламентарната медийна комисия, този доклад не мина добродушно и без необикновен интерес от страна на депутатите. Напротив, тематиката за отговорността на словото и на медиите докара депутатите до концепция за смяна в медийния закон.

" Законът е остарял, не дава отговор на действителността, тъй като не е променян от 20 години. Отчетът не е шаблонизиран, а е това, което се изисква по закон ", изясни председателката на Съвет за електронни медии София Владимирова.

Затова депутатите желаеха от съвета да даде оферти за смяна в закона. Те са подготвени да ги внесат в Народното събрание.

Всъщност медийният закон наложително би трябвало да бъде изменен до септември 2020 година Дотогава в него би трябвало да влязат новите условия на европейската аудио-визуална инструкция. Тя е призната през ноември 2018 година и би трябвало да стане част от националните законодателства в границите на 21 месеца.

Според европейските условия медийният закон би трябвало да обгръща към този момент и онлайн платформите, осведомителните уеб сайтове, уеб страниците за видеосподеляне. По този метод и те ще бъдат под надзор по този начин, както сега са малките екрани и радиата. Според доклада на Съвет за електронни медии у нас има 112 оператори, които създават 145 тв стратегии, и 60 радиа с 84 програми
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР