Има ли извънземен живот? Това може би е въпросът, който

...
Има ли извънземен живот? Това може би е въпросът, който
Коментари Харесай

Големият китайски телескоп FAST в търсене на извънземни форми на живот

Има ли извънземен живот? Това може би е въпросът, който си задаваме всеки ден. Едва ли липсва човек, който да не е търсил отговора на сътворението на света, а хората със съществено въображение могат да измислят още стотици хиляди истории и за сътворението на света, и зелените човечета. В това отношение страни като Съединени американски щати дават луди пари за проучване на сходни теории и търсенето на други форми на живот отвън планетата ни.

Китай явно е бил изкушен от тази концепция и през 2016 година показват плана за близо 180 милиона $ с името FAST или Five Hundred meter Aperture Spherical Telescope. С други думи, това е най-големият радио телескоп с цялостна бленда в света с размери от 500 метра. Радио телескопът със кълбовиден рефлектор би трябвало да следи за разнообразни галактически катаклизми. Русия разполага с 600-метров телескоп, само че тъй като технологията там е малко по-различна, Китай към момента носи купата за максимален телескоп от този тип.

За построяването му са били нужни близо 8000 индивида, които са извикани от разнообразни точки на страната. За китайското държавно управление, това е портал за нови открития и ще разреши на астрономите да вършат доста по-вълнуващи открития в бъдещето. През последните години се говореше, че липсват експерти, които да работят с новата структура, само че формалните данни на страната демонстрират, че с изключение на с построяването, страната е готова и за основаването на фрагменти за въпросната облага. През 2017 година Китай влезе в листата на откриватели с локализирането на две нови високо магнетизирани неутронни звезди, които излъчват лъчи с електромагнитна радиация от своите магнитни полюси. В случая радиацията може да бъде видяна единствено, в случай че лъчът е ориентиран към Земята (както и морските фарове могат да бъдат видяни, когато светлината се насочи към вас). До идната 2018 година към този момент са видяни 44 нови такива звезди, затова машината работи. Дали са открити нови галактически форми на живот, това към този момент е напълно друга история и към момента няма информация.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР