Има ли десерт, който непременно свързвате с идващите коледни празници?

...
Има ли десерт, който непременно свързвате с идващите коледни празници?
Коментари Харесай

3 неустоими рецепти за тиквеник

Има ли десерт, който безусловно свързвате с идващите коледни празници? Тиквеникът, несъмнено! Той е обичан от всички, а също така е и обичайно ястие от трапезата за Бъдни вечер. Ето за какво през днешния ден ще ви представим няколко апетитни предписания за тиквеник, с които да поглезите фамилията си.
Сиропиран тиквеник

1 пакет кори за баница
олио за намазване
1-1,5 кг тиква
1 ч.ч. счукани орехи
1 ч.ч. захар
3 ч.л. канела
1 отново. ванилия на прахуляк
200 мл олио
За сиропа:
1 ч.ч. захар
1 отново. ванилия на прахуляк
Начин на подготвяне:
Пригответе плънката, режейки тиквата на части и почиствайки усърдно. Настържете и я запържете в част от сгорещеното олио на междинната степен на котлона, като непрекъснато разбърквате, с цел да не залепне. Добавете на части цялото количество лой, като изчаквате тиквата да промени цвета си и да омекне.
Прибавете авансово нарязаните на късчета орехи. Разбърквайте, а в самия край прибавете захарта. Поръсете с канела и ванилия и махнете от котлона.
Вземаме 2 листа точени кори. Нанесете от плънката доникъде на листа, завийте на руло и поставете в леко намаслена тава. Подредете всички рула и сложете в авансово загрята фурна. Печете на 200 градуса през първите 5 мин, а по-късно за 30 минути на 160 градуса.
Пригответе сиропа. Загрейте 1 ч.ч. вода и изсипете захарта. Варете 3 минути, като от време на време разбърквате. В самия край поръсете с ванилия. Оставете сиропа да се охлади. Напръскайте горещия тиквеник с охладения сироп и завийте с забрадка. Оставете да поседи най-малко една вечер по този начин

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР