Има кандидати, които се явяват многократно и не покриват минималните

...
Има кандидати, които се явяват многократно и не покриват минималните
Коментари Харесай

ДАНС няма да допуска отпаднали от предишни конкурси кандидати

Има претенденти, които се явяват неведнъж и не покриват минималните условия за назначение, настояват от Агенцията

Държавна организация „ Национална сигурност “ няма да позволява да присъединяване претенденти за работа, които са отпаднали в предходни състезания за период от 2 години. Това излиза наяве от план за допълнение на Наредба № І-3 за характерните условия, изискванията и реда за постъпване на държавна работа в ДАНС, пуснат за разискване в държавния Портал за публични съвещания, предава вестник.

От 2015 година - след като работи наредбата, досега се открива, че има претенденти, които се явяват неведнъж на състезания и които не покриват минималните условия за назначение на държавна работа в Агенцията, стимулират измененията от ДАНС. Така, на процедура, едни и същи лица, въпреки да не бъдат назначавани на работа в Агенцията заради събитието, че на всеки един от състезанията не съумяват да преминат изискуемите елиминаторни прагове на обособените конкурсни стадии, с присъединяване си в състезанието съумяват да повлияят косвено върху класиранията на останалите претенденти чрез плануваните процедури за балообразуване, настояват още от организацията.

Наред с това, многократното явяване на едни и същи лица на голям брой на брой състезания, чиито обособени стадии не могат да бъдат преминати от тези лица, води до повишение на административната тежест за провеждащия състезанието орган, който има задължението да учи, прави оценка и изследва претендентите. Посочените действия са свързани както с ангажирането на кадрови и времеви запас, по този начин и с разходването на финансови средства, нужни за осъществяване на конкурсната процедура, аргументират измененията от ДАНС.

С допълнението на Наредба № І-3 от 13.11.2015 година за характерните условия, изискванията и реда за постъпване на държавна работа в Държавна организация „ Национална сигурност “ се цели да не се позволяват до присъединяване в конкурс претенденти, които не са минали елиминаторните прагове при присъединяване им в предишен конкурс по тази разпоредба, извършен до 2 години преди сегашния.

С въвеждането на оферти текст ще се понижи административната тежест за провеждащия конкурсната процедура орган, респективно ще се ограничи разходването на средства по отношение на процедурата, както и ще се даде опция на отпадналите претенденти да положат нужните старания, с цел да покажат по-добри резултати в бъдеще, настояват от ДАНС.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР