Има изработено предложение за реорганизация на работата на Главна дирекция

...
Има изработено предложение за реорганизация на работата на Главна дирекция
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Има заделен ресурс за увеличение на възнагражденията в ГДИН и ГДО

Има направено предложение за метаморфоза на работата на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) с оглед по-ефективно потребление на човешкия запас, както и създадени планове на образователни стратегии за поддържането на подготовката на състава.

Това разгласи министърът на правораздаването Надежда Йорданова след работна среща с представители на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ), Синдикат „ Охрана “ и Синдикат на пенитенциарните чиновниците.

Министерството на финансите има заделен запас за нарастване на възнагражденията в двете основни дирекции – ГДИН и Глава дирекция „ Охрана “, акцентира министър Йорданова. Това ще се случи откакто се реализира консенсус по предложенията за преструктуриране. Конкретните цифри ще бъдат изчислени благодарение на финансовото ведомство, добави още министър Йорданова, като обясни, че нарастването на възнагражденията няма да бъде с идентичен % за всички.

Правосъдният министър благодари на синдикалните организации за резултатната среща, на която бе признат съответен план-график за идващите стъпки. По думите й, при добра работа и от двете страни, резултатите могат да се забележими до края на месеца.

На срещата през днешния ден в Министерството на правораздаването участва и професионалното управлението на ГДИН и ГДО.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР