Има искания за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Ще

...
Има искания за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Ще
Коментари Харесай

Денков отказа на ПП-ДБ да махне министър Калин Стоянов, преди да го обсъди с Габриел

Има претенции за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Ще обсъдя въпроса с вицепремиера Мария Габриел, която сега е в чужбина. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, откакто нощес футболни почитатели излязоха на митинг против БФС и управлението му.
 
Уволних зам-министъра на вътрешните работи Темелакиев, който директно дава отговор за оперативната активност в Министерство на вътрешните работи, добави той.
Той изясни, че по време на митингите през вчерашния ден Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, " което е много смущаващо ". Нямам рецензия към министъра на спорта. По време на тези мачове той няма директни отговорности. 
 
Денков изясни, че е изпратил писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, с цел да види тяхното мнение. И добави, че ще потърси позицията и на ФИФА. Вместо футболен празник, през вчерашния ден наблюдавахме грозни подиуми на принуждение. 
 
Основната причина е в дългогодишното ръководство на настоящето управлението на БФС, което докара до крах на българския футбол. Хаотичните дейности на това управление към организацията на вчерашния мач в допълнение нагнетиха напрежението. Към това би трябвало да прибавим и неточности в организацията от страна на управленията в Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи, които събраха на едно място враждуващи агитки.  
 
Искам да благодаря на всички спокойно протестиращи футболни ентусиасти, както и на всички служители на реда, които съзнателно извършиха дълга си без да демонстрират принуждение в извънредно сложна конюнктура изпълнена с провокации.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР