Има интерес от поне трима стратегически международни инвеститори с производства

...
Има интерес от поне трима стратегически международни инвеститори с производства
Коментари Харесай

Поне трима инвеститори с интерес към индустриална зона Доброславци

Има интерес от най-малко трима стратегически интернационалните вложители с производства от над 1.5 милиарда евро , които да влагат в първата су нас. Това съобщи пред bTV министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Той изрази оптимизъм, че страната ни е напът да реализира огромна инвестиция.

Пулев разясни, че се работи въз основата на пазарната стопанска система.

Ще се обособи ново дъщерно сдружение на " Национална компания индустриални зони ", което да ръководи зоната - добра процедура във връзка с останалите индустриални зони у нас, уточни той.

По негови думи водещи при обособяването на икономическата зона са били размерът, местоположението и секторът на специализаци я - търсени от самите вложители. Министърът изясни, че икономическата зона се намира на 15 км от центъра на София и се разполага на повърхност от 290 хектара. Той посочи, че тя ще сътвори хиляди работни места, а в България имало работна ръка, профилирана в тази промишленост.
 С индустриална зона Доброславци служебната власт разгласи нов подтик на автомобилния бранш
С индустриална зона Доброславци служебната власт разгласи нов подтик на автомобилния бранш

Пулев регистрира мощен инвеститорски интерес към страната, тъй като сме входът към Европа

" Много хора ме питат за какво чак в този момент се обособява сходна зона, за какво до момента не е притеглен огромен стратегически вложител, за какво нямаме произвеждане в размер на 1 или 2 милиарда евро. Отговорът е явен - неналичието на качествени терени, качествена инфраструктура, неналичието на индустриални зони, които да са собственик на такова произвеждане ", безапелационен бе Пулев.

Той съобщи, че още преди да поеме поста на министър на нововъведенията и растежа, е поел ангажимент за демократизиране на ръководството на европейските средства и за поощряване на вложенията в страната.

Пулев посочи, че за деветте месеца, откогато е министър на нововъведенията, всяка седмица е провеждал диалози с вложители и е взел участие в делегации на високо равнище в Турция, Обединените арабски емирства, Катар и Саудитска Арабия за привличането им.

Според него за инвестицията ще са нужни от 12 до 24 месеца, като ще се стартира с 6 млн. лева за отделяне на терените. В следващ акт на Министерския съвет ще бъдат разпределени отговорностите на обособените ведомства към обособяването на зоната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР