Има или няма турски танкове в Тополовград? Този въпрос стана

...
Има или няма турски танкове в Тополовград? Този въпрос стана
Коментари Харесай

Има или няма турски танкове, окупирали Тополоград?

Има или няма турски танкове в Тополовград? Този въпрос стана изключително настоящ в последните няколко дни, откакто уебсайт за хумористични вести популяризира информацията, че Тополовградско е окупирано от турски танкове, които отхвърлят да изоставен територията на общината и заплашват населенито й. По-късно тази информация бе опровергана от bTV и категоризирана като " подправена вест ".
Малко по-късно, обаче, се появи втора подправена вест на уебсайт podoko.er, в която се споделя, че кметът успокоявал жителите и че турските бойци подвигат оборотите на локалните заведения и магазини.
Actualno.com се свърза с кмета на община Тополовград Божин Божинов, с цел да разбере от него какво в действителност се случва в града.
" Няма танкове и в никакъв случай не е имало. Това е някакъв парадокс. Ходил съм да пазя българщината нявсякъде, а да допуснем такова нещо на територията на нашата община и да не осведомявам властимащите, е някакъв цялостен парадокс. Нито в Тополовград, нито на границата, нито в Каменна река има такива танкове. Може би са някаква тайнственост, не знам по какъв начин да пристигнали ", изясни Божинов.
" След тези подправени вести жителите към този момент се майтапят, че са въоръжени с прашки против танковете. Няма такова нещо. Дори се спекулира, че съм споделил на хората, че ще развиваме стопанската система и че турските бойци подвигат оборотите на локалните заведения и магазини. Пълни нелепости ", разяснява още кметът на Тополовград пред Actualno.com.
Попитан по какъв начин ще разяснява това, че се приказва за жители, които алармират медиите и управляващите, че танкове в действителност има, Божинов съобщи: " При мен не е пристигнала такава информация жител да е алармирал медиите. Животът в града тече по естествен метод, хората, които работят си вървят на работа и е неприемливо да се основава такава неуравновесеност на гърба им. "
Това е много рискова подправена вест, която може да има съществени последствия даже във външнополитически проект. Тя може да провокира нещо доста неприятно сред двете страни (Турция и България), разяснява още Божинов.
Попитан кой има забавен от сходна подправена вест, той разясни: " Може би някои уеб сайтове, които не са четени, само че имат голямото предпочитание да бъдат. Надяват се една такава подправена вест да им вдигне трафика. Каним всички публицисти сами да се уверят, че няма такова нещо. Този модел танк, за който се писа, е първообраз, камо ли да има 80 такива. Може би това, че в Тополовград се организира Международен фестивал на любителските комедийн театри ги е инспирирало за сходна нелепост. Предайте на медиите от мое име, че им благодарим, че разпространяват общината. Най-вероятно ще препоръчам на локалната театрална натрупа да сложи комедийна пиеса „ Таковете в Тополовград “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР