Има и междинен вариант. Оставка в края на септември, за

...
Има и междинен вариант. Оставка в края на септември, за
Коментари Харесай

Дончев: Има вариант за оставка през септември

" Има и промеждутъчен вид. Оставка в края на септември, с цел да може Народното събрание да одобри законите, с цел да влезем в зимата. Това са обществените заплащания, повдигането на заплатите. Защото без това едно служебно държавно управление няма да се оправи ". Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия в коментар за политическата рецесия в страната и продължаващите митинги с главно искане оставката на премиера Бойко Борисов и държавното управление. Дончев разгласи, че през днешния ден ще заседава съветът на ръководещата коалиция, на който е бъде разисквана рецесията. След последния съвет преди две седмици бяха заменени петима министри в опит да се тушира задълбочаващото се напрежение в страната.

" Вчера министър председателят сподели, че подаването на оставка в никакъв случай не е проблем. Правил го е два пъти. За същинския общественик, властта не е самоцел. Днес има среща на съдружния съвет. Ние сме определени демократично, на избори. Но когато обществото е разграничено, този, който е във властта може да направи ход обратно ", разяснява през днешния ден Томислав Дончев.

" За нас елементарен вид няма. Най-трудно е да избираш сред две несгоди. Ако подадем оставка, ще разочароваме хората, които са дали своят вот за нас. От друга страна има разделяне. Аз няма да приема да заместя премиера, в случай че той напусне. Вариантът с отпуска е лекомислен ", добави той.

" Най-важното е изборния кодекс. Като да вземем за пример машинното гласоподаване. Защото в този момент в него е записано - има машинно гласоподаване и точка. Но кой обезпечава машините, които са най-малкото два типа . И това би трябвало да се одобри ", сподели още той.

" Всяка форма на принуждение е неоправдателна. Срещу публицист, против жител. Никой от ГЕРБ няма изгода от такива събития. Заради това се надявам, Министерство на вътрешните работи доста бързо да ги откри. Защото за мен това е провокация. Ние защита не сме наемали. Точка. В част от баталиите има и пратеник, който пази момиче, което също е бито. Не може полицията да е на всички места. Провокациите бяха непрекъснати. Имаше опит да се осуети български жители да си упражнят своите политически визии. Ние не сме ходили на Бузлуджа. И в историята, в никакъв случай не са се случвали такива неща на партийно заседание ", отговори Дончев на въпрос във връзка вчерашното принуждение над публицисти и протестиращи по време на националната конференция на ГЕРБ в София Тех Парк. 

" Полицията от седмици се пробва да е толерантна, макар неспазването на законите. Балансът е сложен. Когато един кръстовище е блокирано от пет индивида, доста елементарно може да се каже кой е отговорен. Задължение на органите е когато има принуждение, да се проверява ", добави той. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР