Има и друго, по-отговорно лице в КП, което изобщо не

...
Има и друго, по-отговорно лице в КП, което изобщо не
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия пилот Терзиев: Има по-отговорно лице, което не е привлечено в хода на производството

" Има и друго, по-отговорно лице в КП, което въобще не е привлечено в хода на производството., написа в своя Фейсбук профил брачната половинка на починалия подполк. Терзиев -Димитрина Попова.

Moreto.net Припомня, че - заместник-командир по летателната подготовка на " Граф Игнатиево " за причиняване на гибелта на подполковник Валентин Терзиев по несъобразителност.

Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 9 юни 2021 година, откакто по време на тактическо обучение с бойни стрелби аероплан МиГ-29 падна в акваторията на Черно море против Шабла. Мин. Стоянов очевидно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, откакто с такава лекост и с едно изявление обезсмисли правосъдната ни система и още веднъж трансферира виновността върху водача, пренебрегвайки йерархичната зависимост във Водоснабдителна система при взимане на решения, осъществяването им и последващите отговорности от това, разяснява Попова.

Ама несъмнено мин. Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оневинен, откакто е единствения притеглен обвинен, а въобще не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача. Има експлицитна заповед на ръководителя на Военновъздушни сили, одобрена от МО, в която е несъмнено лицето за началник на стрелбите и това не е полк. Орлов. Какво прави той там, кой го изпрати и с какви отговорности? Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче въобще не е привлечено в хода на производството.

Това, че Методи Орлов ще поеме цялата виновност го знам от десетия ден след случая (най-вероятно не по негово желание). Интересно е по какъв начин Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е?

Има още доста обстоятелства за изясняване, с изключение на прекомерно закъснялата експертиза на черната кутия.

Имал ли е право на допуск до този полет полк. Терзиев и изобщо обект ли е на следствие, тъй като това дефинира друга причина за случая, като съществена и дава друго измерение на закононарушението.

Министър Стоянов очевидно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, откакто с такава лекост и с едно изявление обезсмисли правосъдната ни система и още веднъж трансферира виновността върху водача, пренебрегвайки йерархичната зависимост във Водоснабдителна система при взимане на решения, осъществяването им и последващите отговорности от това.

Ще притегли ли Прокуратурата верните и всички виновни лица, с точните обстоятелства и условия, или ще изпрати случая в битието?, пита Димитрина Попова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР